• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Alături de Primarul Dorin Chirtoacă. Locuitorii Chișinăului spun că vor boicota refendumul socialiștilor

    Alături de Primarul Dorin Chirtoacă. Locuitorii Chișinăului spun că vor boicota refendumul socialiștilor

    24.10.2017  

    Având în vedere refuzul Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău de a-l înregistra pe Dorin Chirtoacă  ca participant la referendumul de revocare a sa din funcția de Primar General al mun. Chișinău, dar și din cauza că Dorin Chirtoacă este ținut ilegal în arest la domiciliu și nu are posibilitatea să participe la întâlniri cu cetățenii, Partidul Liberal a decis să meargă în fața oamenilor, pentru a-i apăra demnitatea și de a riposta împotriva valului de minciuni tirajate intens de socialiști. Astfel, astăzi, 24 octombrie, au avut loc primele întâlniri cu alegătorii din mun. Chișinău. 

    Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, s-a întâlnit cu colectivul Spitalului Clinic Municipal ”Sfânta Treime” din sectorul Râșcani și cu profesorii și elevii cu drept de vot ai Liceului Teoretic ”Liviu Deleanu” din sectorul Buiucani.  

    Mesajul Partidului Liberal și îndemnul de a nu participa la acest referendum a fost susținut de către cei prezenți la aceste întâlniri. Președintele PL a vorbit despre dorința nesăbuită a socialiștilor de-a organiza acest referendum, în pofida tuturor riscurilor și cheltuielilor pe care le vor suporta chișinăuienii.

     

    ”Lupta aceasta, este una strict politică, Dodon și socialiștii au pierdut de trei ori în fața lui Dorin Chirtoacă, de aici vine toată supărarea. Urmăriți activitatea lui Dorin Chirtoacă din 2007, până în prezent și veți vedea că socialiștii de azi, care până ieri se numeau comuniști, nu au venit cu niciun proiect pentru dezvoltarea Chișinăului, doar scandaluri și piedici puse Primarului General. De aceea, vă îndemn, să boicotați acest referendum ilegal”, a subliniat Mihai Ghimpu.

    Mihai Ghimpu a menționat că cheltuirea acestor 9 000 000 de lei pentru referendum, reprezintă un moft și ne dezvăluie adevărata față a socialiștilor, care sunt gata la orice, doar să-și atingă scopurile și să facă pe plac stăpânilor de la Kremlin.

    ”Eu și Dumneavoastră, conștientizăm, că democrația în Republica Moldova este în pericol. Dodon și socialiștii lui nu cunosc ce înseamnă stat de drept și respectarea legii. Au umblat cu gardurile în spate, blocând proiecte de modernizare a Chișinăului și terorizând agenții economici. Au mers cu buldozerul peste Codul Electoral, iar acum vin și o fac pe sfinții. Trebuie să ne unim și să le dăm un răspuns ferm pe data de 19 noiembrie, prin neparticiparea noastră la această farsă numită referendum. Acest mesaj trebuie să ajungă din casă în casă, de la om la om. Chișinăul a fost și rămâne a fi busola, care ne arată direcția, care nu poate fi alta decât cea europeană și românească, iar pentru aceasta, orașul nostru are nevoie de un primar cu viziuni europene și unioniste”, a spus Mihai Ghimpu.

    Valeriu Munteanu, vicepreședintele PL a participat la o întâlnire cu profesorii și studenții Universității de Stat de Educație Fizică și Sport, în cadrul căreia le-a vorbit despre spectacolul numit referendum.

    ”Este pofta politică a socialiștilor de a prelua Primăria mun. Chișinău. Această dorință a crescut după ce liderul lor de partid a ajuns președinte și slugă la ruși, iar acum vor și Chișinăul pentru a-l pune pe tavă lui Putin.

    Vedeți seară de seară, la televizor această campanie de denigrare a lui Dorin Chirtoacă, fără precedent în Republica Moldova. Dosare politice intentate acum 2 ani, care au fost puse la murat, scoase acum și folosite ca argumente pentru a-l defăima pe Dorin Chirtoacă.  Planul lor nu a reușit, iar pentru aceasta au inventat referendumul, unica posibilitate de-a pune mâna pe Chișinău.

    ”Oare merită Dorin Chirtoacă să fie atacat într-un asemenea mod? Toată lumea cunoaște meritele și realizările sale. Zilnic mergând de acasă spre serviciu, eu, dar și fiecare dintre voi vedeți cât suflet a depus Primarul General în proiectele de modernizare a Chișinăului, iar pentru aceasta este răsplătit cu un referendum ilegal, hărțuit și târât prin instanțe de judecată”, a subliniat Valeriu Munteanu.

    Deputatul PL, Ștefan Vlas, care a fost 15 ani primar al comunei Sărata Galbenă, le-a vorbit profesorilor și elevilor Liceului Teoretic ”Nicolae Iorga”, din sectorul Botanica, afirmând că este nedumerit și stupefiat de modul în care este tratat Dorin Chirtoacă de către instituțiile statului, începând cu cele electorale și terminând cu instanțele de judecată.

    ”Astăzi, era firesc ca Dorin Chirtoacă să fie aici, însă fiindu-i respinsă cererea de a participa la referendum, aceasta este imposibil. După cum spunea Primarul General, este absurd să fii vizat într-o chestiune cum este referendumul și să nu te lase să participi la el.

    De ce nu i se permite să vină în fața Dvs. să vă vorbească? Este de înţeles că inamicilor politici ai lui Dorin Chirtoacă, le este frică de acesta, dorindu-și să fie înlăturat definitiv din funcţie, dar şi din viaţa politică, socialiştii îl vor doborât din fruntea primăriei ca să preia controlul asupra capitalei, dar nu le va reuși, oamenii nu mai cred în minciunile lor. Acest referendum trebuie boicotat ca să menținem victoriile obținute în 2007, 2009, 2011 și 2015”.

    ”Este important să boicotăm acest referendum inutil, care scoate din bugetul nostru o sumă imensă, bani care ar fi putut fi investiți în învățământul din municipiul Chișinău. Stăm cu mâna întinsă la Guvernul României, iar la Chișinău organizăm referendumuri pe placul rușilor. Pentru viitorul nostru și al Chișinăului, vă chem pe 19 noiembrie să stăm acasă, să nu ieșim la vot”, a afirmat Ștefan Vlas.

    #neamunit contra referendumului. BOICOT, NU IEȘI LA VOT!

    Serviciul de presă al PL
    24 octombrie 2017

     

     

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com