• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Liberalii au adus un omagiu victimelor primului val de deportări staliniste din 12-13 iunie 1941
  15.06.2018     
  Limba de comunicare între cetățenii republicii nu poate fi decât limba oficială - limba română
  04.06.2018     
  Mihai GHIMPU, interviu pentru Europa Liberă: „Astăzi, problema noastră este problema democrației”
  31.05.2018     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu alăturii de fii regretatului Mihai Lari, cer organelor de anchetă să facă lumină în cazul morții primarului or. Sângera

  Mihai Ghimpu alăturii de fii regretatului Mihai Lari, cer organelor de anchetă să facă lumină în cazul morții primarului or. Sângera

  03.10.2017  

  Mihai Ghimpu, Președintele PL alături de fiii fostului Primar al orașului Sîngera au susținut o conferință de presă cu tema: ”Moartea primarului or. Sângera Mihai Lari, sinucidere sau omor”

  Președintele PL a subliniat că nenorocirea s-a întâmplat pe 30 iulie 2017, în zi de duminică, când fostul primar liberal a fost găsit decedat pe scările casei. ”Au trecut mai bine de 2 luni și nu cunoaștem nimic despre mersul anchetei, doar declarația făcută atunci de reprezentanții organelor de drept care au zis ca a fost o sinucidere”, afirmă Mihai Ghimpu.

  Mihai Ghimpu afirmă că nu înțelege de ce ancheta durează, inclusiv expertiza medico-legală, care trebuie să ofere răspunsuri la mai multe întrebări:

  -         a fost omorât sau s-a sinucis pe scări, unde l-au găsit?

  -         de ce nu-i sânge pe balustradă, nici pe perete?

  -         de ce nu au găsit glontele?

  -         de ce nu s-a auzit împușcătura?

  -         de ce organele de drept s-au grăbit să anunțe că este sinucidere?

  ”Sunt mai multe lucruri neclare, de aceea am hotărât împreună cu fii regretatului Mihai Lari, Nichita și Ștefan să venim să-i întrebăm pe cei din organele de drept de ce nu oferă claritate în omorul colegului nostru, Mihai Lari. E ușor a spune că a fost o sinucidere, dar vor spune și copiii că nu a avut motive tăticul pentru a se sinucide”, subliniază Mihai Ghimpu.

  Fiii fostului Primar, Ștefan și Nichita afirmă că tatăl lor nu a avut nici un motiv pentru a face acest lucru, ”era un om împlinit din toate punctele de vedere, avea o familie pe care o iubea, în plan  profesional avea rezultate foarte multe în ultima perioadă”, spun fiii fostului primar liberal.

  Feciorii fostului primar liberal au afirmat că ”înainte de moartea tragică a fostului primar, locuința lor din or. Sângera ar fi fost survolată de o dronă, cu cameră de luat vederi. Ei presupun că aceste aparate erau în mod intenționat plasate pentru a verifica toate ieșirile, toate pozițiile locuinței în care locuiau”, spun fiii.

  Stefan și Nichita menționează că Mihai Lari le-a fost pentru ei mai mult decât un tată, a fost un lider, care pur și simplu a fost furat.   ”A fost un pilon, care nu a permis niciodată, nimănui să-și bată joc de oraș, a fost un lider, care a fost trup și suflet pentru Sângera, Dobrogea și Revaca. Un om puternic, un caracter deosebit și prin prisma acestor lucruri, vă spun clar că nu a avut nici un motiv ca să recurgă la a cest gest. Vrem să nu credem că cineva va încerca să schimbe, într-un mod sau altul, mersul anchetei”, subliniază fii fostului primar.

  Președintele PL a menționat că a adresat o interpelare Procuraturii Generale și CNA, prin care a solicitat informație ”dacă Mihai Lari a fost chemat în acea perioadă și interogat, însă la moment nu am nici  un răspuns”, spune liderul PL.

  ”Folosindu-mă de această conferință de presă și de mandatul de deputat, fac o solicitare către organele de drept să urgenteze, examinarea cazului, pentru ca noi să cunoaștem adevărul, nu doar pentru a închide cazul”, conchide Președintele PL.

  Imagini Video:

   

  Serviciul de presă al PL
  3 octombrie 2017

   

   

   
  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2018 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 3554563  | ieri: 906 |  azi: 512 |  online: 30     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97