• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  PL face un APEL către locuitorii municipiului Chișinău și către partidele pro-europene să boicoteze referendumul din Chișinău

    PL face un APEL către locuitorii municipiului Chișinău și către partidele pro-europene să boicoteze referendumul din Chișinău

    27.09.2017  

    Stimați locuitori ai municipiului Chișinău.

    În anul 2007, la vârsta de doar 29 de ani, un tânăr, care venise de la București, a decis să se implice în politica din Republica Moldova, candidând la funcția de Primar al mun. Chișinău. Dorin Chirtoacă se află astăzi al 10-lea an în fruntea primăriei mun. Chișinău datorită Dumneavoastră. Chiar dacă acum a fost suspendat la comanda lui Plahotniuc, pentru a-i satisface mofturile lui Dodon.

    Dorin Chirtoacă nu s-a implicat în jocuri politice lansate de unii și nici nu a dorit să fie marioneta cuiva, iar pentru asta plătește. Sutele de dosare administrative inițiate pe numele lui, în baza unor hotărâri de judecată, luate din cauza unor legi populiste și fără acoperire financiară, zi și noapte a sesizat instituțiile statului atunci când a văzut, că din patrimoniul municipiului se fură cu japca, cu ajutorul instanțelor de judecată și a executorilor judecătorești. Amintiți-vă de schema prin care erau preluate terenurile din mun. Chișinău.

    În tot acest răstimp, Chișinăul a mers înainte, s-a dezvoltat, doar cei care nu au ochi, nu pot vedea schimbarea la față a Chișinăului în timpul mandatelor de primar ale lui Dorin Chirtoacă.

    Un primar de capitală, cu demnitate, care pune legea în capul mesei, care refuză să execute ordine, nu este convenabil celor, care controlează republica, iar acum vor să controleze și Chișinăul.

    Partidul Liberal cu forțe proprii a reușit să oprească referendumul populist și anticonstituțional al lui Dodon, prin care se dorea îngenuncherea istoriei românilor și întoarcerea acestei republici definitiv și ireversibil cu fața spre Moscova.

    Dar acum, noi avem nevoie de unitate și de ajutor din partea tuturor locuitorilor mun. Chișinău pentru a opri acest referendum ilegal îndreptat împotriva lui Dorin Chirtoacă, dar de fapt, împotriva noastră a tuturor, celor care ne dorim un viitor sigur, împreună cu națiunea română, în marea familie europeană.

    Dragi chișinăuieni,

    Să apărăm cetatea de cei care astăzi stau preș la Moscova în fața lui Putin. De cei care astăzi uită cine le sunt părinții și strămoșii, de cei care își bat joc de limba română și de istoria românilor, de cei care își bat joc de viața copiilor, părinților și buneilor noștri.

    Să apărăm municipiul de cei care astăzi controlează republica și vor să controleze și capitala. Să apărăm primarul și victoriile obținute de Dumneavoastră în alegerile locale din 2007, 2011 și 2015.

    Chișinăul trebuie să continuie dezvoltarea, de care se bucură în ultimii 10 ani. Nimeni în republică nu are asemenea realizări, care au fost înregistrate în Chișinău, nici chiar guvernul. În condiții extrem de grele, cu blocaje din toate părțile, Dorin Chirtoacă a reușit să scoată orașul din faliment, să înceapă proiecte în toate domeniile, începând cu infrastructura, cu serviciile publice, cu sistemul de educație și terminând cu cel social.

    Biroul politic al Partidului Liberal a decis să boicoteze referendumul ilegal de demitere din funcție a Primarului General, Dorin Chirtoacă și îndeamnă cetățenii, pe data de 19 noiembrie să nu participe la aceste jocuri orchestrate de binomul Plahotniuc-Dodon.

    Facem un apel către toate partidele politice pro-europene și pro-democratice de la Chișinău să susțină demersul Partidului Liberal și să îndemne propriii alegători să boicoteze referendumul inițiat de socialiști și susținut tacit de guvernarea PD-PSRM.

    Doar boicotarea acestui referendum ilegal îndreptat împotriva Primarului general, și invalidarea lui ne va demonstra că aceste jocuri murdare, nu au nimic cu orașul și suburbiile municipiului Chișinău, sunt doar niște frustrări ale ”prezidentului”, Igor Dodon și a stăpânilor lui de la Moscova.

    Acest referedendum ilegal trebuie invalidat, pentru a arăta lui Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc, că puterea în Stat nu sunt ei, dar cetățenii.

    A apăra capitala de tandemul Plahotniuc-Dodon înseamnă să boicotezi referendumul, nu să participi la vot și să votezi contra.

     

    Chișinău, 27 septembrie 2017

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com