• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Liberalii au adus un omagiu victimelor primului val de deportări staliniste din 12-13 iunie 1941
  15.06.2018     
  Limba de comunicare între cetățenii republicii nu poate fi decât limba oficială - limba română
  04.06.2018     
  Mihai GHIMPU, interviu pentru Europa Liberă: „Astăzi, problema noastră este problema democrației”
  31.05.2018     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Fracțiunea PL: Solicităm retragerea amendamentelor, care va duce la micșorarea considerabilă a salariilor funcționarilor publici

  Fracțiunea PL: Solicităm retragerea amendamentelor, care va duce la micșorarea considerabilă a salariilor funcționarilor publici

  14.07.2017  

  Fracțiunea Partidului Liberal aduce la cunoștință opiniei publice asupra unei nedreptăți care urmează să fie legiferată astăzi în Parlamentul Republicii Moldova, prin adoptarea în lectura a doua a proiectului de lege nr.215 cu privire la modificarea și completarea unor acte legislative”.

  În special, atragem atenția asupra amendamentelor înaintate de deputatul PD, Sergiu Sîrbu, care sfidează orice logică si orice normalitate.
  Amendamentul respectiv va duce la micșorarea considerabilă a salariilor funcționarilor publici, deoarece sporul stabilit prin Legea nr.48/2012 va fi exclus, iar în schimb va fi stabilită o plată de stimulare, care nu va fi garantată. 

  Practic, acești oameni, majoritatea dintre ei sunt prost plătiți și abia de reușesc să își permită un trai decent, care își fac cinstit munca zi de zi, unii din ei activând timp de 20 de ani și mai mulți au devenit inamicii statului în viziunea deputatului Sîrbu și trebuie pedepsiți prin tăierea salariilor.

  Referitor la mărimea concretă a plății de stimulare, la moment aceasta nu poate fi calculată, deoarece conform Amendamentului, mecanismul de stabilire și de plată urmează a fi stabilit ulterior de către Guvern. 

  Totodată, autorul a înaintat aceste amendamente fără a avea la bază un studiu privind impactul în practică a acestor modificări precum și cum vor avea de suferit veniturile funcționarilor publici, inclusiv fără a analiza efectele pe care le-ar avea schimbările în cauză asupra bugetului de stat.

  În cadrul pragramului electoral al PD din 2014, scria alb pe negru, citez: “Partidul Democrat din Moldova a urmărit şi va urmări să realizeze dezvoltarea economică a țării: creșterea generală a economiei, creșterea veniturilor cetățenilor, creșterea veniturilor la bugetul de stat, creșterea investițiilor în Moldova.” După cum observăm, una scriu și alta fac. În program au scris că vor majora veniturile cetățenilor, dar în realitate au venit și micșorează salariul ceea ce înseamnă că au mințit alegătorii în timpul campaniei. De aceea, solicităm insistent autorului retragerea amendamentelor respective și îndemnăm colegii deputați să voteze împotriva acestor modificări.

  Serviciul de presă al PL
  14 iulie 2017
  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2018 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 3554562  | ieri: 906 |  azi: 511 |  online: 29     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97