• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  FOTO/VIDEO // Partidul Liberal a adus un omagiu Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt

    FOTO/VIDEO // Partidul Liberal a adus un omagiu Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt

    02.07.2017  

    Astăzi, 2 iulie 2017, comemorăm 513 ani de la trecerea în eternitate a celui mai Mare și Bun Domnitor pe care la avut Țara Moldovei și poporul român – Ștefan cel Mare și Sfânt. Cu această ocazie, conducerea Partidului Liberal, deputații, dar și membri ai PL au depus flori și au adus un omagiu la Monumentul domnitorului din centrul orașului Chișinău.

    Mihai Ghimpu, Președintele PL a vorbit despre Marele Domnitor, caracterizând-ul ca un exemplu de înaltă virtute și iubire de Țară, luptător pentru Dreptate și apărător al credinței neamului românesc.

    ”Ștefan cel Mare și Sfânt a fost unul din cei mai buni Domnitori, iubitori de Țară și Neam, pe cât de bun, pe atâta de crud – iubitor cu poporul și crud cu dușmanii și trădătorii. Astfel reușind să aibă de partea sa poporul și să țină piept celor care doreau închinarea Moldovei dușmanilor”, a menționat Mihai Ghimpu..

    Valeriu Munteanu a citat un catren din poezia ”Muma lui Ştefan cel Mare” de Dimitrie Bolintineanu, subliniind atașamentul sincer și neînfricat al Domnitorului pentru apărarea poporului și creștinătății.

    ”Poetul român, Dimitrie Bolintineanu în poezia ”Muma lui Ştefan cel Mare” spunea:
    - Du-te la oştire! Pentru ţara mori!
    - Şi-ţi va fi mormântul coronat cu flori!

    Pentru Țară, pentru Neamul nostru românesc, pentru creștinătate a trăit, a trudit cu abnegație și a luptat cu sabia în mână Ștefan cel Mare și Sfânt, cel mai mare român al tuturor timpurilor.

    Țara Moldovei peste care domnea Ștefan cel Mare includea și Basarabia noastră, însă azi din păcate suntem departe de Țara românească, așa cum o visa Ștefan cel Mare și Sfânt, așa cum o doreau marii conducători ai poporului român. Datoria noastră este să îndeplinim visul înaintașilor noștri să aducem Basarabia noastră în cadrul unei Românii Mari, Puternice și Unite.

    Pentru acest ideal luptăm și asta trebuie să transmitem cetățenilor Republicii Moldova”, a spus Valeriu Munteanu.

    Domnitorul Ștefan cel Mare și Sfânt s-a stins din viață pe 2 iulie 1504, după o domnie de 47 ani pe tronul Țării Moldovei.

    Imagini video de la eveniment:


    Serviciul de Presă al PL

    2 iulie 2017

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com