• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Proiectele lui Dorin Chirtoacă prind viață. Schimbarea la față a bulevardului Ștefan cel Mare din Chișinău

    Proiectele lui Dorin Chirtoacă prind viață. Schimbarea la față a bulevardului Ștefan cel Mare din Chișinău

    12.06.2017  

    Schimbarea la față a bulevardului Ștefan cel Mare din Chișinău. Primele porțiuni de trotuar care au prins viață (FOTO).

    În anul 2015, Dorin Chirtoacă, Primarul General a mun. Chișinău a lansat programul de reabilitare a străzilor din centrul Chişinăului, cel mai ambiţios program de reabilitare a străzilor din istoria modernă a capitalei Republicii Moldova. Valoarea totală a proiectului este de 22 milioane euro şi prevede reabilitarea totală a 6 străzi principale şi secundare, cu lungimea totală de 14,3 km de drum.

    Programul de reabilitare a străzii prevede reparaţia capitală a părţii carosabile, amenajarea trotuarelor, parcărilor, modernizarea iluminatului public şi a canalizării pluviale. În acest an, vor fi finalizate lucrările pe str. Vasile Alecsandri, bd. Constantin Negruzzi şi bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt.

    Inițial, pe perimetrul ”Pieții Națiunilor Unite” intersecția străzilor Ciuflea – Negruzzi și bd. Ștefan cel Mare, intersecția urma a fi dirijată cu ajutorul semafoarelor, dar în urma opiniilor venite de la cetățeni, Primarul Dorin Chirtoacă a solicitat proiectarea unui rond în această intersecție, care deja este în lucru. La moment au loc lucrări de mutare a firelor electrice, care aparțin Regiei Transport Electric și montarea lor în jurul rondului.

    Bulevardul Ștefan cel Mare va fi dat în exploatare în această vară, când se vor încheia lucrările la pavarea trotuarelor, construcția rondului de la intersecția străzilor Ciuflea – Negruzzi și bd. Ștefan cel Mare și aplicarea marcajului stradal. După finalizarea acestor lucrări, vor intra în reparaţie străzile Tighina, 31 August 1989 şi Alexandru cel Bun.

    Proiectul de reabilitare a străzilor este realizat cu susţinerea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Fondul Special de Energie Verde (FSEV) al BERD şi Banca Europeană de Investiţii (BEI).

    Sursa foto: www.realitatea.md

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com