• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Partidul Liberal a inaugurat un monument în memoria celor deportați la Peresecina, Orhei

    Partidul Liberal a inaugurat un monument în memoria celor deportați la Peresecina, Orhei

    25.05.2017  

    Astăzi, în această zi sfântă, cînd creștii sărbătoresc Înălțarea Domnului la cer (Ispasul), Partidul Liberal a inaugurat încă un monument în memoria celor deportați în siberia de regimul totalitar comunist de ocupație. Evenimentul a avut loc în localitatea Peresecina, Orhei, șiar la evenimentul comemorativ au participat și deputații Mihai Ghimpu, Președintele PL și Ion Apostol, Secretarul General PL. 

    Acest monument face parte din proiectul “Un monument pentru fiecare sat”, care a fost lansat de Mihai Ghimpu, Președintele PL, încă din perioada când exercita funcția de Președinte interimar al Republicii Moldova. Până în prezent, datorita Partidului Liberal, au fost înălțate peste 200 de astfel de monumente in localitățile în care există victime ale regimului comunist.

    Mihai Ghimpu, Președintele PL, a menționat ca Partidul Liberal are misiunea de a aduce adevărul în fiecare casa în fiecare oraș și sat și că o va face în continuare ca și până acum. Președintele PL le-a mulțumit locuitorilor din Peresecina că nu au uitat de durerea neamului nostru românesc, dar și consilierilor locali pentru decizia aprobată la ședința consiliului local și oamenilor prezenți la eveniment. 

    După dezvelire, monumentul a fost sfințit de un sobor de preoți în frunte cu PS Antonie, episcop de Orhei, vicar al Mitropoliei Basarabiei.

    Imagini video de la eveniment: 

    Serviciul de presă al PL
    25 mai 2017
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com