• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (VIDEO) Partidul Liberal nu susține inițiativa președintelui Igor Dodon privind modificarea Constituției

    (VIDEO) Partidul Liberal nu susține inițiativa președintelui Igor Dodon privind modificarea Constituției

    19.05.2017  

    Partidul Liberal nu susține inițiativa președintelui Igor Dodon privind modificarea Constituției. Liberalii spun că sunt contra transformării republicii din una parlamentară în una prezidențială. Totodată, Mihai Ghimpu afirmă că aceasta nu este prima tentativă de a modifica constituția în acest sens.

    „Noi nu susținem. Am spus că nu este prima tentativă de a avea un președinte autoritar. Acest lucru l-a vrut şi Lucinschi, republică prezidențială. Astăzi, Igor Dodon neavând răspundere în faţa cetățenilor, se pregăteşte cu ce să mai amăgească lumea. În campania electorală din toamna lui 2016 le-a promis, salarii, pensii, vodkă, lapte de rândunică. Iar acum vine cu o inițiativă neconstituțională și va ieși în față și va spune că Parlamentul nu mi-a dat voie”, a declarat Mihai Ghimpu.

    Mihai Ghimpu le-a adus la cunoștință experților de la Comisia de la Veneția, că deputații PL au sesizat Curtea Constituțională pe marginea acestui subiect, cerând Înaltei Curți să declare decretul lui Dodon, ca fiind neconstituțional.

    Imagini video de la conferința de Presă.

    Serviciul de presă al PL
    19 mai 2017
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com