• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Tineretul Liberal a organizat un flashmob în fața președinției. Iată ce mesaj i-au transmis lui Dodon!

    Tineretul Liberal a organizat un flashmob în fața președinției. Iată ce mesaj i-au transmis lui Dodon!

    16.05.2017  

    Tineretul Liberal a organizat astăzi un flashmob, în fața Președinției Republicii Moldova, cu tema „Trădarea boierului Moruzi în 1812 și a lui Igor Dodon în prezent”,  în scopul  comemorării a celor 205 ani de la Raptul Basarabiei din 16 mai 1812, în urma semnării Pactului ruso-turc.

    Ilie Crețu, Președintele Tineretului Liberal al sectorului Ciocana din mun. Chișinău, a accentuat importanța zilei de 16 mai 1812, dar și ce au în comun Moruzi cu actualul Președinte al Republicii Moldova  Igor Dodon.

    „Moldova a fost divizată  de marile puteri fără a întreba românii sau frații dacă doresc să fie despărțiți – nimeni nu ne-a întrebat. Ne-au divizat prin trădarea boierului Moruzi în anul 1812, care s-a vândut rușilor, ne-a înstrăinat de țara-mamă. Chiar și astăzi mai simțim puterea și influența Kremlinului. Igor Dodon este un al doilea Moruzi, care dorește să își trădeze neamul. Prin  acțiunile sale organizate pe data de 9 mai, atunci când trebuia să reamintim eroii neamului nostru, a permis ca armata rusă să defileze la Tiraspol, iar el s-a dus la Kremlin  la dușmani noștri, care ne-au despărțit ca națiune de români”, a menționat Crețu.

    Tinerii Liberali au lăsat în fața ușii de la Președinție o pungă cu 30 de arginți, care simbolizează trădarea Președintelui Igor Dodon față de neam. „Acțiunile domnului Moruzi și a lui  Dodon sunt similare. Deși au trecut 205 ani de atunci, noi am adus ne-președintelui nostru Igor Dodon, acest simbol al trădării – această pungă cu 30 de arginți, pe care o vom lăsa aici, la Președinție, pentru a se gândi dacă merită să trădezi acest popor, care l-a votat pentru a ajunge în această funcție. Am venit aici pentru a-i reaminti care îi sunt atribuțiile, adică acele de a fi pentru poporul său, nu pentru cei de la Kremlin”, au menționat liberalii.

    Imagini video de la eveniment:

    Serviciul de Presă al PL
    16 mai 2017 
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com