• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu solicită repetat Guvernatorului BNM să facă publică lista celor care au luat credite neperformante de la BEM, Unibank și BS

    Mihai Ghimpu solicită repetat Guvernatorului BNM să facă publică lista celor care au luat credite neperformante de la BEM, Unibank și BS

    03.05.2017  

    Deputatul Mihai Ghimpu, Președintele PL, a adresat astăzi un demers repatat Guvernatorului BNM, prin care solicită, publicarea listelor persoanelor, care au beneficiat de credite neperformante de la cele trei bănci, care au fost devalizate, Banca de Economiii, Unibank și Banca Socială. Anunțul a fost făcut pe pagina sa oficială de Facebook.

    ”Pe data de 25 noiembrie 2016, în cadrul audierilor parlamentare pe marginea anchetei privind ”jaful din sistemul bancar”, am cerut de la tribuna Parlamentului ca Banca Națională a Moldovei să facă publică lista celor care au beneficiat de credite neperformante de la cele trei bănci, Banca de Economii, UniBank și Banca Socială. Detalii https://goo.gl/SVJjpY .

    Ulterior acest demers l-am adresat conducerii BNM și în cadrul a două emisiuni televizate la Moldova 1 și la TVC 21.

    În toată această perioadă, nu am primit nici un răspuns. În acest sens am adresat astăzi o scrisoare către Guvernatorul BNM, prin care repetat cer ca lista celor care au beneficiat de credite neperformante de la cele trei bănci să fie făcută publică.

    Reamintim că pe data de 25 noiembrie 2016,  Mihai Ghimpu a spus că nu e impresionat de rezultatele anchetei în furtul miliardului.

    „Ancheta în privința furtului miliardului lasă mult de dorit. Nu am auzit informații despre mașina companiei „Klassika Force” SRL, folosită pentru a transporta documentele de la BEM, care a fost furată și găsita arsă. Nu am auzit informații despre decesul angajatul BNM, responsabil de verificarea și supravegherea transferurilor de bani efectuate de cele trei bănci. Aceste incidente sunt legate de furtul miliardului. De ce nu auzim numele celor care au fost președinții consiliului de administrație de la BEM, care acordau credite neperformante?”, a spus Mihai Ghimpu.

    Serviciul de Presă al PL
    3 mai 2017
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com