• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Limba de comunicare între cetățenii republicii nu poate fi decât limba oficială - limba română
  04.06.2018     
  Mihai GHIMPU, interviu pentru Europa Liberă: „Astăzi, problema noastră este problema democrației”
  31.05.2018     
  PL a desfășurat o manifestație de protest față de acțiunile lui I. Dodon
  18.05.2018     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  MANIFESTUL PARTIDULUI LIBERAL

  MANIFESTUL PARTIDULUI LIBERAL

  26.03.2017  

  MANIFESTUL PARTIDULUI LIBERAL 

  adoptat de Consiliul Republican al PL întrunit în ședință

  pe data de 26 martie 2017 la Chișinău, în clădirea Sfatului Țării.

   

   

  „O viață avem români… și-o cinste!
  Deșteptați-vă că am dormit destul!”
  Mihai Viteazul

   

  AVÎND ÎN VEDERE istoria comună de secole al poporului de pe ambele Maluri ale Prutului și comuniunea de istorie, limbă și cultură a Republicii Moldova și României drept fundament inalienabil al națiunii române.

  AFIRMÂND că fără acceptul populaţiei din Basarabia, nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa, aceste teritorii au fost ocupate prin forţă la 28 iunie 1940 de URSS.

  INSISTÂND asupra lichidării consecințelor pactului Ribbentrop-Molotov din 1939, care a supus terorii națiunea română, unica națiune europeană separată până în prezent.

  CONȘTIENTIZÂND că situația social - economică din Republica Moldova este critică, și  după 25 ani de Independență majoritatea cetățenilor  trăiesc la limita sărăciei fără a le putea oferi o perspectivă clară de dezvoltare durabilă economică și socială cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

  CONSTATÂND o conjunctură regională marcată de agresiuni militare în Republica Moldova, Georgia, Ucraina și alte state din zonă și prezența armatei Federației Ruse fără acordul acestor state. Toate acestea duc la instabilitate și insecuritate, care poate afecta direct soarta cetățenilor Republicii Moldova prin a fi izolați de spațiul valoric național și european și atrași din nou în jocurile imperiale ale Rusiei.

  RECUNOSCÂND că Republica Moldova – în calitate de stat suveran și independent este pus în pericol datorită  planului de federalizare (trasnistrizare) a republicii, promovat cu insistență de marionetele Kremlinului ajunse în funcție la Chișinău și anticostituțional la Tiraspol.

  AVÂND ÎN VEDERE că peste un an vom marca Centenarul Unirii de la 1918 și conștientizând că Declarația de Independență a Republicii Moldova din 27 august 1991 a fost o primă etapă pe calea reîntregirii națiunii române,

  Consiliul Republican al PL, constată:

  Necesitatea stringentă de inițiere a unei ample campanii de informare și de colectare de semnături din partea cetățenilor republicii, care să culmineze cu adoptarea de către Parlament a Actului de Unire a Republicii Moldova cu România într-un singur stat de-a pururi şi pentru totdeauna.

  Așa să ne ajute Dumnezeu!

   

   

  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2018 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 3495146  | ieri: 1253 |  azi: 1188 |  online: 44     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97