• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Limba de comunicare între cetățenii republicii nu poate fi decât limba oficială - limba română
  04.06.2018     
  Mihai GHIMPU, interviu pentru Europa Liberă: „Astăzi, problema noastră este problema democrației”
  31.05.2018     
  PL a desfășurat o manifestație de protest față de acțiunile lui I. Dodon
  18.05.2018     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: Vreau să-i reamintesc tovarășului Igor Dodon că, oricât nu ar încerca să lupte cu simbolurile naționale, limbă, tricolor sau istorie, nu va izbuti

  Mihai Ghimpu: Vreau să-i reamintesc tovarășului Igor Dodon că, oricât nu ar încerca să lupte cu simbolurile naționale, limbă, tricolor sau istorie, nu va izbuti

  16.03.2017  

  Condamn poziţia exprimată astăzi de Igor Dodon, potrivit căreia disciplina Istoria Românilor trebuie să fie eliminată din curriculum-ul instituţiilor preuniversitare şi înlocuită cu așa zisa ”istorie a Moldovei”.

  Experienţă tragică a românilor moldoveni, care în perioada sovietică a suferit vitregiile unui profund proces de deznaţionalizare, unde românofobia şi antiromânismul au constituit politică oficială de stat, impune astăzi și de acum înainte dezideratul rostirii clare şi fără ambiguităţi a adevărului despre identitatea naţională, despre istoria, limba şi cultura noastră.

  Am pledat și pledez pentru menținerea în curriculum-ul instituţiilor preuniversitare a disciplinei de studiu - Istoria Românilor. Numai în acest mod se poate încununa cu victoria adevărului lupta de peste două decenii a intelectualităţii noastre, a tinerei generaţii care s-a ridicat împotriva minciunii promovate de nomenclaturiști, comuniști și mai nou de socialiști.

  Numai în acest mod putem cinsti cu adevărat memoria şi sacrificiul suprem al înaintaşilor noştri, dar şi să facem dreptate tinerilor care, uneori cu preţul vieţii, s-au opus falsificării istoriei şi identităţii  naţionale ale poporului român.

  Vreau să-i reamintesc tovarășului Igor Dodon că, oricât nu ar încerca să lupte cu simbolurile naționale, limbă, tricolor sau istorie, nu va izbuti. De-a lungul celor 26 ani de independență au mai existat și alți ”eroi”, care au încercat să întemnițeze Istoria Românilor și în anul 1995 și în anul 2002 și în anul 2009, dar nu au reușit.

  Nu au reușit, pentru că acest pământ românesc este vegheat de oameni care au făcut istoria noastră Mare, înfăptuind și Marea Unire. În spatele acestor Mari înaintași ai neamului românesc stau jertfele individuale, ale miilor de eroi care au luptat pentru limba română, tricolor, istorie românească, pentru unitatea noastră.

   

  Amintesc tovarășului că nu istoria românilor a divizat societatea, dar politica celor care ne-au ocupat și ne-au impus o limbă, istorie și identitate falsă. 

  Sursa: www.facebook.com/MihaiGhimpu

  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2018 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 3496334  | ieri: 1195 |  azi: 1104 |  online: 11     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97