• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Limba de comunicare între cetățenii republicii nu poate fi decât limba oficială - limba română
  04.06.2018     
  Mihai GHIMPU, interviu pentru Europa Liberă: „Astăzi, problema noastră este problema democrației”
  31.05.2018     
  PL a desfășurat o manifestație de protest față de acțiunile lui I. Dodon
  18.05.2018     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu, despre votul uninominal: "PL nu va susține aceasta inițiativă. Dacă aceasta se votează ne vom trezi în Parlament cu deputați de genul - Ilan Shor"

  Mihai Ghimpu, despre votul uninominal: "PL nu va susține aceasta inițiativă. Dacă aceasta se votează ne vom trezi în Parlament cu deputați de genul - Ilan Shor"

  06.03.2017  
  Republica Moldova și-n primul rând cetățenii nu au nevoie de circumscripții uninominale prin intermediul cărora sa avem deputați precum primarul de Orhei - Ilan Shor. Republica are nevoie de politicieni patrioți si cinstiți, de deputați care să muncească pentru oameni și nu pentru a face miliarde.

  După declararea Independenței față de URSS în anul 1991, Republicii Moldova a ales actualul sistem electoral, reeșind din interesul unitar al statului și pentru că aveam conflictul din stânga Nistrului. Schimbarea actualului sistem electoral și trecerea la sistemul uninominal va nedreptățiți cetățenii din diaspora și va crea o situație dificilă cetățenilor din stânga Nistrului.

  În acest caz, separatiștii din stânga Nistrului vor avea mână liberă să obțină ”legitimitatea” ”parlamentului” lor de la Tiraspol, întrucât Republicii Moldova nemaifiind o singură circumscripție, Parlamentul rezultat din alegeri va fi reprezentativ doar pentru circumscripțiile în care au fost organizate efectiv alegerile, nu și pentru zona separatistă. Atâta timp cât noi nu controlăm tot teritoriul, nu pot exista circumscripţii uninominale.

  Eu sunt de acord că din cauza unora s-au compromis partidele democratice, dar democrația nu s-a sprijinit niciodată pe candidații independenți. democrația se sprijină pe partide politice deaceea scopul suprem al nostru, al tuturor este să culegem grâul de neghină și atunci lucrurile vor merge bine și cetățenii vor fi mulțumiți.

  Dar dacă să fim corecți și responsabili salvarea Republicii Moldova nu este în circumscripții uninominale, ci în Unire cu România. Cetățenii astăzi vor salarii, pensii bune și cei care i-au furat și fură să stea la pușcărie. În România toate acestea funcționează, salariile, și pensiile sunt bune și anul acesta se vor mai majora din nou pentru unii salariați 50%, iar pentru alții chiar 100%. Așadar, circumscripția de care avem nevoie este România Mare.
  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2018 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 3496344  | ieri: 1195 |  azi: 1113 |  online: 20     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97