• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  VIDEO // PL a făcut BILANȚUL unui an la guvernare: „Acum un an am luat o decizie ISTORICĂ. Oamenii s-au convins că nu am trădat interesele lor”

    VIDEO // PL a făcut BILANȚUL unui an la guvernare: „Acum un an am luat o decizie ISTORICĂ. Oamenii s-au convins că nu am trădat interesele lor”

    26.01.2017  

    Reprezentanții Partidului Liberal (PL) din Parlament, Guvern și structurile acestuia, în frunte cu președintele Mihai Ghimpu, au făcut astăzi bilanțul anului în care au acceptat să formeze o coaliție de guvernare alături de Partidul Democrat (PD) și 22 de deputați neafiliați. Principala realizare, în opinia lui Mihai Ghimpu, este că, grație PL-ui, țara noastră continuă parcursul european și nu a căzut „în brațele” Federației Ruse.

    Ghimpu a explicat de ce a acceptat să intre într-o coaliție cu 14 foști deputați comuniști, chiar dacă anterior a spus că nu va accepta niciodată așa ceva. „Noi am spus că nu vom face coaliție niciodată cu foștii comuniști, dar, dacă vă amintiți, cei din Partidul Liberal Democrat din Moldova urmăreau atunci scopul doar de a-l salva pe Vlad Filat, care a contribuit la furtul miliardului. Cei din Platforma „Demnitate și Adevăr” doreau să-i readucă pe Țopi acasă din Germania. Dodon și Usatîi doreau să oprească drumul nostru european. Așa că noi trebuia să decidem dacă acceptăm alegerile anticipate sau participăm la guvernare și salvăm cursul european. Lumea atunci ne îndemna să mergem la alegeri anticipate, să revenim în Parlament ca eroi. Lumea era supărată atunci pe bună dreptate, dar noi am luat decizia corectă”, a declarat astăzi Mihai Ghimpu.

    Acesta a specificat faptul că, în cazul în care aveau loc alegeri anticipate, atunci astăzi urma să avem nu doar un președinte de țară prorus, dar și o majoritate care avea să denunțe Acordul de Asociere și parcursul european al R. Moldova. „Vedeți că acum președintele vrea să pună pe umerii cetățenilor 6 miliarde de dolari pentru gazele consumate de Transnistria? Dodon vrea să federalizeze țara, să ne arunce în brațele rușilor. Noi tot timpul am luptat cu imperiul răului și de aceea am acceptat formarea unei majorități cu PD și 22 de deputați neafiliați. Noi eram în 2016 total izolați, dar acum avem acord cu FMI, încrederea partenerilor europeni. Implementăm Acordul de Asociere, am realizat chiar și restanțele care datează din 2013, atunci când am fost scoși de la guvernare”, a punctat sursa citată.

    Liberalul recunoaște că cetățenii nu resimt, deocamdată, stabilizarea situației politice și economice. „Noi am pus bazele acestei stabilități. Cel mai important, așa cum am mai spus, e că nu am pierdut drumul european în favoarea drumului spre Siberia. Azi oamenii s-au convins că noi nu am trădat interesele alegătorilor noștri, noi nu am luat decizii în favoarea PL. Am luat decizii în favoarea republicii. Cei care vor alegeri anticipate vor să ne întoarcem spre Rusia, iar asta înseamnă federalizare, să nu mai fim stăpâni la noi acasă. Alegeri anticipate înseamnă la revedere UE, la revedere Unirea cu România. Noi putem să intrăm în UE doar dacă ne unim cu România. Unirea înseamnă bunăstarea pentru cetățeni”, a conchis liderul PL.

    Ulterior, miniștrii Valeriu Munteanu, Iurie Chirinciuc, Corina Fusu, vicepremierul Gherghe Brega,, viceministrul Apărarii Gheorghe Galbura, precum și directorul AGEPI, Octavian Apostol, au prezentat realizările care le-au înregistrat în funcțiile deținute.

    VEZI BILANȚUL unui an la guvernare al Doamnei Corina Fusu, în calitate de Ministră a Educației.

    VEZI BILANȚUL unui an la guvernare al Domnului Iurie Chirinciuc, în calitate de Ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

    VEZI 10 realizări ale Dlui Valeriu Munteanu în calitate de Ministru al Mediului în 2016

    VEZI Raport de activitate al Dlui Gheorghe Galbură, în calitate de viceministru al Apărării pentru anul 2016 

    Vezi imagini video de la eveniment:

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com