• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu despre pericolul federalizării: ”Ruskaia troica" în acțiune - Dodon-Krasnoselski-Putin

    Mihai Ghimpu despre pericolul federalizării: ”Ruskaia troica" în acțiune - Dodon-Krasnoselski-Putin

    18.01.2017  

    Febră la propriu și la figurat, când auzi ce spune la Moscova "Președintele" Republicii Moldova, mai bine zis, Kremlinonacialnicul moldovenilor Igor Dodon: "Voi câștiga alegerile parlamentare și voi anula Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană"! El va câștiga și el va anula, nu Parlamentul, ci el, Kremlinonacialnicul!

    Iată încă o dovadă în plus la ceea ce vă spuneam, stimați patrioți ai neamului, și nu o dată, că politica Rusiei este promovată prin unii președinți de partide, care prin susținerea financiară, ajung în funcții înalte: Șefi de stat, Prim-miniștri etc. În acești 25 de ani de independență am avut oamenii ai Kremlinului de ajuns și de rămas, mai proaspeți fiind Filat și Dodon.

    Primul a făcut totul pentru a compromite cursul european, pavîndu-i drumul lui Dodon ca acesta să câștige alegerile; ce-i drept, politica lui a fost una mai subtilă; al doilea, încurajat de Putin, dar și de voturile pe care le-a avut, deschis promite anularea Acordului cu UE și întoarcerea noastră în "brațele" celor ce ne-au ocupat.

    După cum vedem, Moscova nu doarme și lacrimilor nu crede; ea lucrează atent și cu răbdare, scopul ei final fiind refacerea URSS, sub oricare altă formă; iar pe de altă parte, lucrează la compromiterea și distrugerea Uniuniunii Europene, ca să le treacă pofta celor, care vor cu Europa și nu cu Rusia, dar cel mai mult celor ce vor UNIREA cu România.

    Acest lucru îl realizează nu doar prin politica ei directă, care este destul de evidentă și bătătoare la ochi, dar mai ales prin sateliții săi, promovați în primele funcții ale statului. Iată de ce contează foarte mult pentru prezentul și viitorul nostru cine sunt acești Președinți de partide și nu doar la noi, dar și-n unele țări membre ale UE, pentru că și acolo, dacă ați observat, unii Președinți de partide muncesc cu multă osteneală împotriva UE. 

    Acum, după victoria lui Dodon, întâlnirea lui cu Krasnoselski și felicitarea acestuia cu câștigarea alegerilor, dar mai ales după întâlnirea cu Putin, cred că merită să pun o mică întrebare celor, care susțineau Platforma DA și pe Maia Sandu în cerința lor de alegeri anticipate. A procedat PL corect, când a luat decizia de a participa cu actualii parteneri de Coaliție la actul guvernării, doar ca să nu admitem alegerile anticipate, alegeri ce ar fi adus indubitabil la putere partidele proruse (PSRM, PN, Platforma DA, PCRM); și atunci, nu doar Președintele RM, care este în lipsa unor atribuții deosebite, ci și Parlamentul, și Guvernul - ambele ar fi fost in mâinile lor. Mai puneți-vă încă o întrebare, stimați cetățeni, - de ce au luat apă în gură lideriii Platformei DA, cei, care v-au montat împotriva PL și a mea personală - de ce nu îl critică pe Dodon pentru declarațiile și promisiunile lui împotriva statului și a viitorului nostru???
    Ce am câștigat noi pâină acum, fiind sub cupola Rusiei și ce putem noi câștiga pe viitor, fiind cu Rusia: federalizarea Republicii Moldova care ne va lega de gât jugul rusesc și nu în ultimul rănd pentru a-l ajuta pe Putin să-i impună și Ucrainei, după ce a ocupat deja Crimeea, Donbasul și Luganskul, o federație similară, având deja precedentul!!! Iată care sunt planurile Kremlinului, pe care acesta speră să le realizeze cu măinele lui Dodon!

    P.S. Ultima perioadă ați tot văzut / auzit cum cineva a tot lovit puternic în mine, ca să preia Partidul Liberal; și odată ce nu i-a mers, promite să facă un nou partid de dreapta, pe care să-l conducă el. Oare acest lucru nu este făcut cu scopul de a controla nu doar stânga, ci și dreapta??? Ce credeți?
    #UNIȚIPENTUUNIRE

    Sursa: www.facebook.com/MihaiGhimpu

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com