• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Drapelul UE, din nou pe clădirea Președinției. Acesta a fost arborat din nou de deputații PL

    Drapelul UE, din nou pe clădirea Președinției. Acesta a fost arborat din nou de deputații PL

    26.12.2016  

    Deputații Partidului Liberal au arborat drapelul Uniunii Europene la sediul Președinției Republicii Moldova. Instituția a rămas doar cu drapelul Republicii Moldova, după venirea lui Dodon la Președenție.

    Deputații PL au declarat: ”Igor Dodon ajuns în jilțul prezidențial, a început să lupte cu Limba Română de pe site-ul Președenției și cu Drapelul European arborat pe instituția prezidențială, cam atât poate și cu aceasta se va ocupa toți cei patru ani de mandat.

    Aceste acțiuni au un vădit carcater ilegal și anti constituțional și sunt plămădite la miez de noapte, pe furiș cu emisari de la Kremlin la masă.

    Igor Dodon, trebuie să cunoască că pe data de 5 decembrie 2013, Curtea Constituțională a hotărît că, în sensul Preambulului Constituţiei, Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova face corp comun cu Constituţia, fiind textul constituţional primar şi imuabil al blocului de constituţionalitate. De asemenea, Curtea a statuat că, în cazul existenţei unor divergenţe între textul Declaraţiei de Independenţă (limba română) şi textul Constituţiei (art.13), textul constituţional primar al Declaraţiei de Independenţă prevalează.

    Deasemenea Igor Dodon știe că politica privind procesul de integrare europeană a Republicii Moldova a fost asumată de Parlamentul Republicii Moldova, prin Declaraţia Parlamentului Republicii Moldova cu privire la parteneriatul politic pentru realizarea obiectivelor integrării europene adoptată la data de 24 martie 2005 și Acordul de asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, ratificat de Parlamentul Republiicii Moldova la data de 2 iulie 2014 și ratificată de toate țările membre UE și de Parlamentul European.

    Condamnăm aceste acțiuni antinaționale și antieuropene ale lui Igor Dodon din ultimile zile, acțiuni care vor duce la răcirea relațiilor bilaterale cu Uniunea Europeană, acțiuni populiste, ilegale și anticonstituționale, care denotă frică, iritare și care demască planurile adevăraților stăpâni a acestuia, care se află la Kremlin”. 

    Imagini de la eveniment.


    Serviciul de presă al PL
    26.12.2016
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com