• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  VIDEO // Mihai Ghimpu l-a AVERTIZAT pe Dodon cu sabia lui Ștefan cel Mare: „Sabia aceasta e mai puternică decât tancurile voastre. O să ajungi să o pupi”

    VIDEO // Mihai Ghimpu l-a AVERTIZAT pe Dodon cu sabia lui Ștefan cel Mare: „Sabia aceasta e mai puternică decât tancurile voastre. O să ajungi să o pupi”

    01.12.2016  

    Președintele Partidului Liberalul (PL), Mihai Ghimpu, a ales un mod inedit de a sărbători Ziua Națională a României. Acesta a venit cu sabia lui Ștefan cel Mare la o conferință de presă și l-a avertizat pe președintele ales, Igor Dodon, că Unirea se va produce și că socialistul va ajunge „să pupe” sabia marelui domnitor.

    „Se fac astăzi 98 de ani de la Mare Unire. Este cea mai scumpă și mai dragă zi pentru mine. Felicitări, dragi români, indiferent unde vă aflați. Unire, frați români!”, a declarat Mihai Ghimpu.

    Ulterior, liberalul s-a referit la președintele ales, Igor Dodon, care a avut mesaje contradictorii față de România.

    „Vreau să mă refer și la președintele pe care l-ați ales. Acum spune că îi este dragă România, că suntem frați, dar spunea cu totul altceva până a fi ales. În 2008 spunea că o parte a Moldovei de peste Prut este teritoriul R. Moldova. Dacă acum tot spune că suntem frați, atunci să recunoască că în 1940, la 28 iunie, am fost ocupați. El nu poate continua așa. Să spună că suntem frați, dar să fie cu viziuni prorusești. Asta e fățărnicie curată. Vedem că, după ce a fost ales, deja a arborat la sediul partidului său drapelul Federației Ruse. Al cui președinte ales se vrea el? Numai nu al cetățenilor R. Moldova. Dânsul este o piesă a Kremlinului, iar atribuțiile sale vor fi să fie vocea stăpânului său”, a menționat Ghimpu.

    Mihai Ghimpu s-a referit și la declarațiile lui Dodon, care a spus că va face una cu pământul piatra în memoria victimelor ocupației sovietice din PMAN. În acel moment a scos copia sabiei lui Ștefan cel Mare: „Nu vreau să zic că voi proceda ca marele domnitor cu trădătorii de neam și țară. Vă amintiți că le spunea acestor trădători că „unde le stă picioarele, le va sta capul”. O să ajungă să pupe această sabie, care e mai puternică ca tancurile sale. Această piatră nu este a lui Ghimpu, dar a celor care au avut de suferit în urma ocupației sovietice”.

    În același context, liberalul s-a adresat și cetățenilor R. Moldova: „Știți de ce suntem furați zi de zi? Pentru că faceți alegeri greșite. Alegeți în funcții pe cei care fură, pe cei care primesc milioane din Bahamas și de la cetățenii care strâng bani pentru Dodon. Acesta mai spune că Tratatul de Bază între R. Moldova și România să fie semnat. Vedeți că dânsul deja dă comandă și acolo. Îi spun eu că acest Tratat nu va fi semnat niciodată de Parlamentul României”.

    Mihai Ghimpu i-a mai amintit lui Dodon că în funcția de președinte nu va putea face mare lucru și că mai degrabă o să fie demis, dacă va veni cu proiectul său de federalizare a R. Moldova. „E o rușine pentru noi că președinte a devenit o persoană care împușcă prin trompeta Kremlinului. Se pronunță pentru federalizare, dar uită că Constituția spune că suntem un stat suveran. Atunci când va deveni președinte și va vorbi de federalizare, atunci se va pune problema demiterii sale. Și asta pentru că va încălca Constituția. Mai spune că va denunța Acordul de Asociere cu UE. Acest Acord a fost ratificat și Parlamentul decide încotro se îndreaptă R. Moldova și nu președintele. Ar fi bine să te concentrezi pe medalii și ordine. L-ați votat, dragi cetățeni, vă aparține. Dar vă spun că nu se va ține de cuvânt și nu vă va face viața mai ușoară așa cum a promis. Să încerce numai să deturneze stabilitatea pe care am adus-o noi în ianuarie 2016. O să stau numai cu ochii pe el și acțiunile sale”, a mai adăugat Mihai Ghimpu.

    Vedeți imagini video de la conferința de Presă.

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com