• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu către studenții de la UTM: Unindu-ne, vom putea beneficia de experiența României, vom beneficia de fonduri pentru știință și inovații

    Mihai Ghimpu către studenții de la UTM: Unindu-ne, vom putea beneficia de experiența României, vom beneficia de fonduri pentru știință și inovații

    27.10.2016  

    Mihai Ghimpu, candidatul desemnat de Partidul Liberal pentru scrutinul prezidențial, a avut o întrevedere cu studenții și profesorii Universității Tehnice din Moldova, filiala sectorului Râșcani al capitalei.

    Liderul PL le-a explicat tinerilor importanța aplicațiilor practice în procesul educațional și ajustarea sistemului  la standardele europene.

    „Reforma în învățământ ar trebui să vizeze, în primul rând, o ajustare la modelul european de studii, care ar împleti proporțional instruirea teoretică cu cea practică. Pentru aceasta este necesară organizarea unor birouri de simulare, cum ar fi: redacții, birouri de traducere ș.a. – pentru studenții de la Filologie, fabrici simulate – pentru studenții de profil real, laboratoare performante ș.a. România, spre exemplu, a recurs deja la această metodă de instruire, prin accesarea fondurilor europene, iar studenții de dincolo de Prut beneficiază de mai multe ore practice, sunt „angajați” ai unor societăți/întreprinderi simulate, care le oferă posibilitatea să-și pună în practică abilitățile teoretice acumulate în timpul orelor – fapt ce facilitează asimilarea informațiilor”

    Mihai Ghimpu a explicat tinerilor că Unirea poate realiza acest obiectiv și poate aduce un sistem de învățământ mult mai eficient, grație accesării fondurilor europene, care ar permite dezvoltarea unor noi practici în acest domeniu.

    „România, per general, și-a construit un sistem de funcționare eficient pe toate sectoarele ei de activitate. Unindu-ne, vom putea beneficia de experiența României, vom beneficia de fonduri pentru dezvoltarea tuturor domeniilor, iar experții de peste Prut ne vor asista în procesul de reformare”

    De asemenea, Mihai Ghimpu a menționat că profesorii din Republica Moldova sunt slab remunerați, iar munca lor este una dintre cele mai importante în construirea unei societăți.

     

    „Salarii mai mari, condiții de muncă mai bune – este ceea ce merită fiecare dintre profesorii noștri pentru munca asifuă pe care o depun zi de zi. 

    Serviciul de Presă al PL

    27.10.2016

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com