• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: „Eu am fost, sunt și voi fi pentru ca acei ce vorbesc aceeași limbă, au aceleași tradiții, același port popular, aceleași cântece, aceleași bucate tradiționale ș.a. – valori lăsate moștenire de înaintașii noștri – să trăiască într-o singură țară!”

    Mihai Ghimpu: „Eu am fost, sunt și voi fi pentru ca acei ce vorbesc aceeași limbă, au aceleași tradiții, același port popular, aceleași cântece, aceleași bucate tradiționale ș.a. – valori lăsate moștenire de înaintașii noștri – să trăiască într-o singură țară!”

    21.10.2016  

     

    Candidatul din partea Partidului Liberal pentru scrutinul prezidențial din această toamnă, Mihai Ghimpu, a efectuat, ieri, o întâlnire cu profesorii și elevii claselor a 12-a ai Liceului Teoretic „Mihai Berezovschi”.

    Conducerea Liceului a ținut să-i transmită un mesaj de mulțumire liderului PL pentru faptul că, în perioada în care deținea funcția de șef interimar al statului, a decorat instituția de învățământ cu Ordinul de Onoare, deoarece, chiar și în perioada comunistă, orele în acest liceu erau predate în limba română. În context, Mihai Ghimpu a declarat că liceele, în general, sunt locuri de suflet pentru el, pentru că aici sunt promovate valorile naționale și sunt imprimate în inimile generațiilor patriotismul și dragostea de țară. De asemenea, liderul PL a venit cu un cadou pentru instituție, cu un tablou de lemn, pe care este conturată harta României Mari.

    „Sunt bucuros să mă aflu aici, pentru că este una dintre destinațiile care-mi insuflă mândrie și de unde, de fiecare dată, plec cu inima împăcată. Aici simt că lupta mea pentru grafia latină, limba română și tricolor nu a fost zădarnică. Am venit aici pentru a vă spune cât de necesară este Unirea. Cunoașteți istoria, cunoașteți la câte chinuri au fost supuși strămoșii noștri în perioada sovietică, câte eforturi au depus sovieticii pentru a ne nimici limba, identitatea și a ne rupe legăturile cu Țara-Mamă! Dragii mei, eu am fost, sunt și voi fi pentru ca acei ce vorbesc aceeași limbă, au aceleași tradiții, același port popular, aceleași cântece, aceleași bucate tradiționale ș.a. – valori lăsate moștenire de înaintașii noștri –să trăiască într-o singură țară!”

    Președintele Partidului Liberal a povestit și un moment din discuțiile pe care le-a avut în cadrul unei întrevederi cu un oficial european.

    „Să știți că și europenii susțin Unirea. Odată, șeful unui grup parlamentar UE m-a întrebat de ce tindem să ne integrăm în Uniunea Europeană pe cea mai lungă cale, pe drumul Chișinău-Bruxelles, atunci când avem posibilitatea să ne integrăm pe o cale mult mai scurtă, adică pe traseul Chișinău-București, în acest fel, înfăptuind, totodată, și reîntregirea neamului”

    În sala au fost prezenți și profesori de istorie, care și-au manifestat susținerea deplină față de înfăptuirea Unirii R.Moldova cu România. Aceștia s-au arătat interesați cât de reală este ideea de a realiza acest pas în viitorul apropiat.

    „Stimați profesori! Unirea este inevitabilă, dar perioada în care aceasta se va produce depinde de fiecare dintre noi, depinde de votul nostru, depinde de candidații și partidele pe care susținem. Eu sunt ferm convins că Unirea trebuie realizată printr-o decizie a Parlamentelor de la Chișinău și București, nicidecum prin referendum. Spun asta, pentru că, în momentul în care am fost rupți de Țară și ocupați de ruși, nimeni nu ne-a întrebat pe noi, cetățenii, care sunt opțiunile noastre, or, unirea înseamnă revenirea acolo unde ne este locul. Da, Unirea poate fi realizată mai rapid, însă pentru aceasta, trebuie să avem și susținerea cetățenilor. Echipa noastră lucrează continuu. Merge din casă-n casă pentru a explica oamenilor care sunt beneficiile Unirii, pentru a le reaminti momente istorice și pentru a-i convinge să nu se mai lase manipulați de forțele obscure pro-ruse”

    La final, publicul și-a manifestat susținerea față de candidatul liberal și a declarat că vor contribui la realizarea idealului Unirii.

    Serviciul de Presă al PL

    21 octombrie 2016

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com