• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu decis să învingă: Vezi mesajul candidatului PL, adresat profesorilor de la Ciocana și medicilor de la CSP

    Mihai Ghimpu decis să învingă: Vezi mesajul candidatului PL, adresat profesorilor de la Ciocana și medicilor de la CSP

    20.10.2016  

    Candidatul desemnat de Partidul Liberal pentru funcția de șef al statului, Mihai Ghimpu, a efectuat, astăzi, o serie de întrevederi cu studenții Colegiului Financiar Bancar, cu angajații Centrului de sănătate publică, precum și cu profesorii din sectorul Ciocana al capitalei.

    În cadrul întâlnirilor, Mihai Ghimpu a făcut o scurtă incursiune în istorie și a vorbit despre necesitatea promovării adevărului și reîntregirii neamului românesc.

    „După cum bine știți, am ales să-mi lansez campania electorală la Iași, pentru că Piața Unirii Principatelor îmi caracterizează cel mai mult lupta politică. Am luptat, lupt și voi continua să lupt pentru reîntregirea neamului românesc. Vreau ca adevărul istoric să triumfeze! Și sper că, grație susținerii Dvs, vom reuși să aducem actuala Republică acolo unde îi este locul – alături de România!”

    Schimbările care se pot produce în viața cetățenilor în urma Unirii și avantajele de care vom putea beneficia în urma actului de reunificare, au fost alte subiecte prioritare din discursul liderului PL.

    „Odată ajuns preşedinte, Vă asigur că voi declanşa procesul de pregătire a Unirii. Voi reconstrui toate podurile peste Prut, voi conecta R.M. la gazoductul şi sistemul energetic european, românesc ș.a. Până la definitivarea Unirii, voi unifica punctele de control vamal. România este o țară puternică, cu o industrie dezvoltate, cu resurse naturale, cu o creștere economică substanțială. Experții FMI au prognozat că, în anul 2017, România va înregistra cea mai mare creștere economică din Europa – 5%”

    De asemenea, Mihai Ghimpu s-a arătat preocupat de siguranța și securitatea R.Moldova, în contextul aflării armatei ruse pe teritoriul din stânga Nistrului.

     

    „Avem exemplul elocvent al Ucrainei, care a plătit inclusiv vieți omenești doar pentru faptul că a dorit să-și aleagă de sine stătător cursul – cel european. Rusia a anexat Crimeea. Este suspect faptul că, și la noi, în pofida nenumăratelor solicitări de retragere a armatei rusești de pe teritoriul Transnistriei, care ne aparține de drept, aceștia continuă să-și mențină trupele în stânga Nistrului. Dragi cetățeni, România este stat membru NATO, iar Rusia nu îndrăznește să se implice în statele membre ale acestei organizații. NATO ne poate asigura securitatea”

    Serviciul de Presă al PL

    19.10.2016

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com