• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu s-a întâlnit cu cetățenii de la sudul Republicii Moldova

    Mihai Ghimpu s-a întâlnit cu cetățenii de la sudul Republicii Moldova

    15.10.2016  

    Avantajele Unirii celor două state româneşti, pericolele care pot acoperi R.Moldova odată cu preluarea conducerii de către partidele pro-ruse, schimbările care se pot produce în viața cetățenilor în urma Unirii ş.a. au fost teme discutate pe larg de candidatul PL pentru scrutinul prezidențial în cadrul unei serii de întrevederi cu locuitorii din oraşul Cahul, din satul Goteşti, raionul Cantemir, precum şi cu cei din oraşul Leova.

    Cahulenii au fost primii care au reuşit astăzi să dialogheze deschis şi să adreseze nestingherit întrebări liderului PL.
    Mihai Ghimpu a avut parte de o întâlnire nemaipomenită la Cahul, fiind întâmpinat de muzica patriotică a mai multor interpreți, precum Maria Stoianov, Doina Sârbu, Tatiana Romaniuc și Alexandru Reva. Însă, momentul care l-a emoționat cel mai mult pe candidatul PL pentru prezidențiale a fost momentul în care, pe scena improvizată, şi-a făcut apariția mica interpretă, în vârstă de 11 ani, Pleşca Daniela, care a interpretat două melodii patriotice româneşti.
    "Sunt o româncuță şi vreau să Vă spun că, dacă aş avea buletin, l-aş vota pe Mihai Ghimpu în calitate de Preşedinte", au fost cuvintele cu care a început Daniela interpretarea.
    Publicul din Cahul şi-a manifestat susținerea față de intenția de a reîntregi neamul românesc şi l-au asigurat pe Mihai Ghimpu că-şi vor da votul pentru un preşedinte care a luptat pentru cauza națională pe parcursul întregii activități politice .
    Următoarea întrevedere a avut loc în satul Goteşti a raionului Cantemir. Locuitorii acestui sat s-au arătat interesați de istoria formării statului românesc şi, totodată, s-au arătat preocupați de restabilirea podului de peste Prut din regiune.
    "Stimați cetățeni! Crezul şi lupta mea a fost dintotdeauna reunificarea statelor româneşti. Odată ajuns preşedinte, Vă asigur că voi declanşa procesul de pregătire a Unirii. Voi reconstrui toate podurile peste Prut, voi conecta R.M. la gazoductul şi sistemul energetic european, românesc; voi cupla vămile ş.m.a."
    La finalul întrevederii, oamenii s-au arătat convinşi de necesitatea reunirii. De asemenea, părțile au dezbătut pe larg problema Transnistriei şi şi-au expus indignarea în ceea ce priveşte prezența armatei ruse pe teritoriul de dincolo de Nistru.
    Ziua a fost încheiată cu o altă întâlnire cu electoratul, organizată în or. Leova.
    La Leova, interpreta Maria Stoianov, alături de colegii săi interpreți, au încântat publicul cu melodiile româneşti. Artiştii şi-au manifestat susținerea față de candidatul liberal și au îndemnat publicul să-și exercite dreptul la vot și să aleagă un viitor alături de România.
    Istorie, justiție, economie și alte domenii au fost temele abordate de Mihai Ghimpu în cadrul tuturor întrunirilor cu electoratul.
    Subiectul furtului miliardului a constituit unul dintre temele-cheie ale discursului ținut de Mihai Ghimpu.
    „Dragi cetățeni! Furtul din sistemul bancar s-a produs în perioada în care coaliția de atunci a eliminat Partidul Liberal de la guvernare, mai exact în anul 2013, tocmai pentru că știau - doar în acest fel vor reuși să sustragă banii din cele trei bănci. Amintiți-Vă cum, încă din 2011, băteam alarma despre furtul care se producea, iar atunci când am cerut inițierea unei investigații la Banca de Economii, fruntașii PLDM mi-au reproșat că intenționez să destabilizez situația și să creez panică printre depunători. Consider că toți cei care se fac vinovat de furtul miliardului, indiferent de funcția pe care o dețin, trebuie să răspundă pentru acțiunile săvârșite în fața legii!”, a conchis candidatul PL pentru scrutinul prezidențial.

    Galerie foto de la eveniment:
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.633182630177228.1073741860.109980225830807&type=1&l=5e838af56b
    Serviciul de Presă al PL
    15 octombrie 2016
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com