• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu s-a întâlnit cu profesorii din sectorul Râșcani și medicii din sectorul Ciocana

    Mihai Ghimpu s-a întâlnit cu profesorii din sectorul Râșcani și medicii din sectorul Ciocana

    12.10.2016  

    Candidatul din partea Partidului Liberal pentru alegerile prezidențiale, Mihai GHIMPU, a efectuat, astăzi, două întrevederi cu electoratul, în contextul scrutinului din 30 octombrie.

    Lucrătorii medicali din cadrul Asociației Medicale Teritoriale Ciocana, cu care s-a întâlnit Mihai Ghimpu, s-au arătat interesați de viitorul Republicii Moldova, de programul electoral al candidatului PL și de soluțiile de depășire a situației actuale a țării.

    „Dragi cetățeni, Unirea este singura soluție! Unirea este inevitabilă, însă, perioada în care aceasta se va produce, depinde de fiecare dintre noi. Unirea ne va ajuta să creștem pe toate sectoarele de activitate.  Salarii decente, pensii și burse de câteva ori mai mari, indemnizații la nașterea copilului, subvenții ș.a. Mulți dintre Dumneavoastră ați vizitat România. Munți, mare, infrastructură și industrie dezvoltată, reforme funcționale, calitate europeană. Toate aceste lucruri le putem avea și noi, acestea sunt doar câteva dintre beneficiile Unirii”

    Liderul PL a asigurat alegătorii că, indiferent de funcția pe care o va deține, va duce în continuare o luptă aprigă pentru a asigura cetățenilor un viitor decent.

    „Eu nu lupt pentru funcții, eu nu-mi doresc putere. Eu îmi doresc ca românii din stânga Prutului să trăiască alături de frații lor de sânge, să-și trăiască viața în mod decent, să-și educe copiii într-o țară europeană, să poată călători liber și să-și poată clădi viitorul după voința și propriile aspirații. Doar pentru asta lupt, iar pentru a atinge aceste obiective, după cum am mai spus, Unirea cu România este cea mai optimă soluție!”

    De asemenea, Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu profesorii din sectorul Râșcani al capitalei. În cadrul acestei întâlniri, candidatul PL pentru prezidențiale le-a mulțumit profesorilor pentru munca pe care o depun pentru a forma o societate demnă și inteligentă. Totodată, liderul PL a ținut să sublinieze importanța ieșirii la vot și continuării reformelor în toate sectoarele.

    „PL este cel mai puternic partid unionist, un partid care are în palmares multe realizări în ceea ce privește Unirea, cum ar fi Decretul privind declararea zilei de 28 iunie drept ziua ocupației sovietice, desecretizarea arhivelor KGB, sesizarea Curții Constituționale privind declararea limbii române ca limbă oficială a R.Moldova, precum și multe altele. Diferența dintre noi și alte partide este că PL nu a renunțat și nu va renunța niciodată la unionism și la ideea Unirii cu România. Avem deja și alte realizări, ce țin de reforme. De exemplu, justiția a început să funcționeze, iar dovadă sunt arestările chiar și ale deputaților, ale oamenilor de afaceri sau judecătorilor. Încetul cu încetul vom duce la bun sfârșit lupta și vom trăi într-o țară Unită, într-o Românie Mare”

    Candidatul PL pentru scrutinul din 30 octombrie, Mihai GHIMPU, a spus că, dacă va ajunge Președinte, va iniția imediat procesul de pregătire a Unirii, iar primul lucru pe care îl va face va fi crearea unui „Consiliu al înțelepților”- organ consultativ pe lângă Președinția Republicii Moldova, având rolul de a elabora strategia de dezvoltare durabilă și de Reunire cu România. Consiliul va reuni cei mai buni specialiști din Republica Moldova, România și alte state care să discute și să abordeze Unirea pe toate fațetele ei: economice, juridice, sociale, culturale, strategice.

    Serviciul de Presă al PL
    12 octombrie 2016
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com