• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: „Vreau să-i amintesc lui Dodon, Voronin, și celorlalți trimiși ai Moscovei că deputații poporului din URSS au condamnat Pactul Ribbentrop-Molotov, unde se vorbește clar despre ruperea Basarabiei din componența României

    Mihai Ghimpu: „Vreau să-i amintesc lui Dodon, Voronin, și celorlalți trimiși ai Moscovei că deputații poporului din URSS au condamnat Pactul Ribbentrop-Molotov, unde se vorbește clar despre ruperea Basarabiei din componența României

    06.10.2016  

    Mihai GHIMPU, candidatul desemnat de Partidul Liberal pentru scrutinul prezidențial din Republica Moldova, a susținut, astăzi, o conferință de presă în care a comentat acuzațiile aduse de liderul PCRM, Vladimir Voronin, dar și declarațiile anti-unioniste ale președintelui PSRM, Igor Dodon.

    În context, Mihai Ghimpu a pus accent pe hotărârea deputaților poporului din URSS, prin care este condamnat Pactul Ribbentrop-Molotov.

     „Vreau să-i amintesc lui Voronin, lui Dodon și celorlalți trimiși ai Moscovei că deputații poporului din URSS  au condamnat Pactul Ribbentrop-Molotov, unde se vorbește clar despre împărțirea Europei de către Germania și URSS, inclusiv și despre ruperea Basarabiei din componența României . Domnilor trompetiști, ce facem cu acest document? Acest document ne arată clar că noi suntem români și am fost ocupați!”.

    Candidatul desemnat de PL pentru funcția de președinte al Republicii Moldova a făcut o paralelă dintre situația R.Moldova-România și cea a Germaniei.

    „Dacă e să ne conducem după logica lui Voronin, atunci trebuie să cerem desființarea Germaniei ca stat, fiindcă Germania s-a unit fiind în aceeași situație ca și noi: două state germane, două state românești!”

    Mihai Ghimpu califică declarațiile socialistului drept o proprie controversă.

    „Astăzi Dodon a devenit mare statalist, dar niciodată nu a pomenit despre prezența armatei ruse pe teritoriul nostru. În viziunea lui, neutralitatea are un singur înțeles – prezența armatei ruse pe teritoriul Republicii Moldova, care duce la dezbinarea societății și, concomitent, îndepărtarea stabilității și siguranței oferite de NATO”.

     

    În același timp, candidatul PL, pentru scrutinul prezidențial l-a acuzat pe liderul socialist de secesionism, pentru trădare și instigare la ură.

    Vezi imagini video de la conferința de presă:

    Serviciul de presă al PL
    6 octombrie 2016

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com