• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu le-a vorbit oamenilor de știință despre UNIRE. Vom obține securitatea și prosperitatea cetățenilor, pensii, salarii mai mari și, cel mai important, că nu ne vom trezi cu tancul la poartă, așa cum s-a întâmplat în Crimeea sau Donbass

    Mihai Ghimpu le-a vorbit oamenilor de știință despre UNIRE. Vom obține securitatea și prosperitatea cetățenilor, pensii, salarii mai mari și, cel mai important, că nu ne vom trezi cu tancul la poartă, așa cum s-a întâmplat în Crimeea sau Donbass

    23.09.2016  

    Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, candidatul Partidului Liberal(PL) la funcția de președinte al R. Moldova, le-a vorbit academicienilor despre reunirea celor două state românești, care nu este un proiect electoral, „ci un proiect al zilei de astăzi pentru ca mâine să avem o viață mai bună în UE și NATO”. O declarație în acest sens a fost făcută de Mihai Ghimpu, în cadrul unei întrevederi cu oamenii de știință de la Academia de Științe a R. Moldova.

    La evenimentul din aula Academiei de Științe, au participat și Gheorghe Brega, viceprim-ministru și acad. Gheorghe Duca, președintele AȘM.

    Președintelui Academiei a mulțumit pentru vizită și a declarat că: „este o ideie benefică de ai avea alaturi de noi, iar noi fiind oameni de cercetare, nu ne este indiferent ce se alege cu republica noastră”.

    Mihai Ghimpu, a mulțumit celor prezenți, pentru că au acceptat intâlnirea cu el, ”pentru mine este foarte importanta această vizită. Eu am hotărât ca prima mea întâlnire să fie cu Dvs. Nu este corect cum se spune că Știinta și Școala este în afara politicii, eu cred că știința este principială în evoluția unei Țări și Națiuni.

    Situația politică pe care o avem noi astăzi în republică, este rezultatul celor care au guvernat timp de 25 de ani. Și iată am ajuns într-o situație și ne-am convins că a fi liber, a fi un Stat nu e o glumă, nu e o joacă. Noi, românii moldoveni nu avem experiență de stataliști, de a conduce un Stat. Noi am fost rupți de la sânul mamei, și aproape 200 ani ne-a condus Rusia, și acum suntem departe de spațiu de la care am fost desprinși, fără statalitate, bunastare, prosperitate.

    Când am pornit lupta pentru, alfabet latin și limba română, pentru libertate și dreptate, noi cei care am terminat școala sovietică, cu istoria Rusiei, am găsit o posibilitate să convingem oamenii, că capitalismul este mai puternic decât totalitarismul, că vom putea trăi mai bine, și vom avea un prezent și un viitor în afara Rusiei sovetice, dar în toți acești ani, nimeni nu a făcut nici un pas. Astăzi realizăm, că Rusia stă cu ochii pe noi, niciodată nu a fost și nu va fi cointeresată ca  noi să ne dezvoltăm, dovada este ocuparea unei părți din terotoriul nostru, războiul de la Nistru, embargoul impus” a spus Mihai Ghimpu.

    Referindu-se la obiectivul principal al candidatului Mihai Ghimpu – Unirea celor două state românești, acesta a reiterat, că ”cineva trebuie să-și asume odată și odată această responsabilitate, de a reuni cele două state românești. Ce am pierde noi, dacă ne-am uni cu România? Nimic. Am pierde frica din noi.  

    Dar ce câștigăm dacă ne unim? În primul rând, securitatea și prosperitatea cetățenilor, pensii de peste 5 000 de lei, salarii mai mari și, cel mai important, că nu ne vom trezi cu tancul la poartă, așa cum s-a întâmplat în Crimeea sau Donbass.

    Noi trebuie să ne asumăm schimbarea, pentru că deja am văzut ce înseamnă asta – adică schimbare în stil moldovenesc. Lumea se chinuiește, a obosit.

    Pentru ca să ducem la bun sfârșit acest deziderat, atunci trebuie să fim cât mai mulți. Uniți pentru Unire, numai așa vom avea prezent și viitor. Trebuie să pregătim împreună această Unire. Fiind în UE și NATO, vom fi în siguranță și vom avea bunăstare. E un adevăr pe care dvs., oamenii de știință, nu o să-l puteți combate”, a menționat Mihai Ghimpu în fața academicienilor.

    Președintele AȘM, Gheorghe Duca, i-a dat dreptate lui Mihai Ghimpu și a adus exemplul Țărilor Baltice. „După ce și-au proclamat Independența, aceste țări au făcut pași concreți pentru a ajunge în UE, iar acum vedem ce nivel de trai au”, a fost concluzia lui  Gheorghe Duca.

    Serviciul de Presă al PL
    23 septembrie 2016
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com