• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  VIDEO // Mihai Ghimpu, i-a adresat o scrisoare deschisă premierului României, Dacian Cioloș

    VIDEO // Mihai Ghimpu, i-a adresat o scrisoare deschisă premierului României, Dacian Cioloș

    20.09.2016  

    Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, a expediat astăzi pe numele Prim-ministrului României, Dacian Cioloș, o scrisoare deschisă cu privire la adoptarea unei Ordonanțe de Urgență, care ar înlătura lacunele legislative și/sau normative din legislația României, astfel încît cetățenii să poată beneficia de toate drepturile lor constituționale, inclusiv de perfectarea pașapoartelor românești. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă.

    Mihai Ghimpu a declarat că, în ultima perioadă copii minori, în cazul în care nu a fost solicitată cetățenia română de unul dintre părinți, trebuie să redobîndească din nou cetățenia, ceea ce din punctul său de vedere, este incorect.

    ”Rog să propuneți Guvernului, pe care-l conduceți, o Ordonanță de Urgență, care ar înlătura lacunele legislative sau normative din legislația României, astfel încît cetățenii noștri să poată beneficia de toate drepturile constituționale, inclusiv de perfectarea pașapoartelor. Înlăturarea cît mai grabnică a acestor inadvertențe legislative impardonabile ar lipsi forțele anti-naționale și reacționare de argumente speculative pe acest subiect, cu mare răsunet și impact, la Chișinău și mai ales acum, cînd în RM a început perioada electorală, a alegerilor președintelui, iar forțele pro-ruse și anti-naționale nu ratează nici o ocazie să arunce cu pietre în grădina roditoare a  României”, se spune în scrisoare.

    Totodată, Mihai Ghimpu a menționat că, ceea ce solicită, în numele numeroșilor cetățeni români din stînga Prutului, este corectarea acestor inadvertențe legislative.

    „Dar știm cu toții, și eu, și dvs., că soluția cea mai bună, pentru aceste probleme, și multe altele, cu care se confruntă românii și cetățenii români din RM, este una singură, istorică și mîntuitoare: realizarea cât mai grabnică a Unirii celor două state românești. În ceea ce mă privește, sunt absolut sigur că, devenind președinte al RM, voi putea să pregătesc societatea noastră către Unirea care trebuie să se realizeze pentru vecie în 2018”, a puncat Mihai Ghimpu.

    Imagini video de la conferință:

     

    Serviciul de Presă al PL
    20 septembrie 2016

     

     

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com