• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (Video) Mihai Ghimpu: Am fost și suntem români și cei din Moldova, şi cei din Muntenia, și cei din Transilvania și limba noastră este una – română

    (Video) Mihai Ghimpu: Am fost și suntem români și cei din Moldova, şi cei din Muntenia, și cei din Transilvania și limba noastră este una – română

    28.08.2016  

    Discursul lui Mihai Ghimpu acum 5 ani, care este mai actual ca niciodată.

    ”Am fost și suntem români și cei din Moldova, şi cei din Muntenia, și cei din Transilvania și limba noastră este una – româna. De aceea, în 1918 Sfatul Țării a proclamat Unirea, iar în 1991 Parlamentul a adoptat Declarația de Independență, ca un prim pas spre unitatea noastră.

    Concluzia poate fi doar una: numai Adevărul despre noi, afirmat şi asumat de sus până jos, de la vlădică la opincă, poate pune capăt crizei din Republica noastră, care este o consecinţă a ocupației care prin ideologia sa a reușit să știrbească conștiința națională a multora dintre noi.

    Numai recunoscând adevărul istoric și științific, vom pune capăt bătăliilor politice și singura ocupație va rămâne reîntregirea neamului românesc, prin intermediul căreia vom soluționa problemele sociale – locuri de muncă, salarii și pensii bune, burse pentru studenți, casă și pâine pe masă.

    Cu speranţa că noi, cetățenii, vom avea curajul să ne unim în jurul acestui sfânt ideal de UNITATE al neamului românesc, ce ne poate asigura progresul din toate punctele de vedere, inclusiv spre NATO şi UE, Vă felicit cu prilejul aniversării a 25 de ani de la proclamarea Independenței față de URSS și mulțumesc acelora care au luptat și au muncit pentru libertatea noastră”.

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com