• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Alina Zotea cere de la tribuna Parlamentului facilități pentru tineri. ”Cred cu tărie că avem tineri care își doresc să ajungă lideri în diferite domenii”

    Alina Zotea cere de la tribuna Parlamentului facilități pentru tineri. ”Cred cu tărie că avem tineri care își doresc să ajungă lideri în diferite domenii”

    15.07.2016   Foto: www.agora.md; Video www.parlament.md

    Deputatul PL, Alina Zotea a rostit un discurs în Parlamentul de la Chișinău, pe marginea Legii cu privire la Tineret.

    În cadru alocuțiunii, deputatul PL s-a referit la problemele cu care se confruntă tinerii din Republica Moldova, menționând că este de datoria noastră faţă de noi, faţă de copii noştri şi faţă de viitorul ţării noastre să tragem un semnal de alarmă și propun să ne implicăm solidar atât noi, forul legislativ cât și Guvernul pentru a veni în întâmpinarea tinerilor şi a realiza obiectivele lor.

    Discursul integral mai jos:

    Domnule Preşedinte, 
    Distinși colegi,
    Doamnelor şi domnilor

    În fiecare an tinerii sunt ocoliți sau neglijați atunci când se pune problema finanțării. Până când nu vom înțelege că o finanțare corectă înseamnă de fapt finanțarea în propriul viitor, vom fi condamnați să fim îngenuncheați în fața propriului nostru sistem. Câți tineri trebuie să mai plece ca să înțelegem că avem nevoie urgent, acum, de o reformă în domeniul tineretului? Dacă astăzi nu întreprindem nimic, vom ajunge la ziua când nu vor mai veni investitori în Republica Moldova din cauza lipsei forței de muncă. Cunoașteți că astăzi în unele sectoare este aproape imposibil de asigurat forța de muncă, din cauza masivă a migrației.
    De ce au nevoie tinerii în ziua de azi?
    1. De o locuință,
    2. Un salariu atractiv
    3. Stabilitate si Siguranță pe termen lung.
    Dacă tinerii ar avea parte de toate acestea, le-ar fi foarte ușor să traiască într-o țară precum e Republica Moldova.
    Ca și tânăr pot spune că noi ne dorim acasă mai puține conflicte, libertate și cât mai multă prosperitate, noi nu vrem să trăim într-un stat corupt, putrezit și fără idealuri. 
    Proiectul de lege cu privire la tineret vine cu noi oportunități de soluționare și de încurajare a tinerilor dar cel mai important este că nu trebuie să ne oprim aici și trebuie să venim în cel mai scurt timp cu un program de măsuri credibil și sustenabil pentru a opri efectul migrației tinerilor și pentru a determina ca tinerii plecați să revină în țară. Îmi pun speranța că amendamentele înaintate de mine, în care propun ca statul să ofere facilități sub formă de reduceri de taxe şi impozite, pentru o perioadă de cel puţin un an calendaristic, pentru societăţi comerciale înfiinţate de tinerii absolvenţi, indiferent de nivelul studiilor acestora, precum și amendamentul privind acordarea de consultanţă gratuită în domeniul planificării familiale, pentru tinerele familii vor fi susținute cu succes.

    Dacă părinţii mei nu mergeau la muncă peste hotare şi nu-mi asigurau taxele de studii, nu cred că mai eram astăzi în faţa dvs, iar în situaţia mea sunt mii de tineri, cărora nu li se oferă o şansă. Mii de copii care visează să devină medici, piloţi, arhitecţi, ingineri, li se spulberă visele din cauza obstacolelor pe care le întâmpină odată ajunşi la maturitate. Sau câţi tineri de succes avem care au preferat să plece peste hotare din cauza faptului că nu li s-au creat condiţii şi facilităţi.

    Cred cu tărie că acasă, avem tineri inteligenți, dinamici și ambițioși care își doresc să ajungă lideri în diferite domenii, pentru a ajuta țara noastră să devină un model în familia europeană. 
    Însă, pentru a remedia această problemă, consider ca este de datoria noastră faţă de noi, faţă de copii noştri şi faţă de viitorul ţării noastre să tragem un semnal de alarmă și propun să ne implicăm solidar atât noi, forul legislativ cât și Guvernul pentru a veni în întâmpinarea tinerilor şi a realiza obiectivele lor.

    Vă mulțumesc frumos!

    Imagini video: 

    Serviciul de Presă al PL
    15 iulie 2016
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com