• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  VIDEO/FOTO: Veșnică memorie eroilor care au luptat pentru libertatea noastră!

    VIDEO/FOTO: Veșnică memorie eroilor care au luptat pentru libertatea noastră!

    28.06.2016  

    Astăzi, Partidul Liberal a comemorat ziua de 28 iunie – Ziua Ocupației Sovietice. Conducerea, membrii și simpatizanții PL au depus flori, în semn de doliu, la piatra comemorativă din Piața Marii Adunări Naționale.

    La ceremonia de depunere de flori au participat Deputații PLMihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, Ion ApostolRoman BoțanIurie DÂRDAIon Casian, Petru Cosoi Petru, Vicepremierul, Gheorghe Brega, Minștrii PL Anatol Șalaru, Valeriu MunteanuIurie ChirinciucCorina Fusu precum și consilierii PL în CMC, liderii Organizației Tineretului Liberal și a Organizației Femeilor Liberale, membri ai PL și simpatizanți.

    După ceremonia de depunere de flori, Mihai Ghimpu, Președintele PL, a subliniat: „28 iunie este o zi neagră în istoria noastră. Ziua de 28 iunie 1940 este ziua când a fost a doua ocupație, după cea din 1812. Adevărul nu-l poți ascunde, 28 iunie este o zi neagra pentru noi, o tragedie națională, zi în care poporul român a fost rupt în două, pe când alte națiuni au un singur stat, o singura lege și se bucură să trăiască în unitatea lor.

    Consecințele ocupației sunt cunoscute – nu ne cunoaștem limba, tradițiile, portul, dar, cel mai grav, a fost distrusă conștiința națională.”

    Accentuăm, Partidul Liberal comemorează în fiecare an ziua de 28 iunie – Zi a Ocupației Sovietice.

    Menționăm, ziua de 28 iunie a fost declarată ZIUA OCUPAȚIEI SOVIETICE, zi în sunt comemorate victimele regimului totalitar comunist, în urma semnării unui decret de către Mihai Ghimpu în perioada când exercita funcția de Președinte Interimar al R. Moldova. În acest decret, Mihai Ghimpu a mai cerut Federației Ruse să-și retragă necondiționat trupele și armamentul de pe teritoriul Republicii Moldova.

    Vezi Imagini video de la eveniment:

    Serviciul de Presă al PL
    28 iunie 2016
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com