• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Deputații PL au avut o întrevedere cu raportorii APCE

    Deputații PL au avut o întrevedere cu raportorii APCE

    27.06.2016  

    În perioada 26-29 iunie la Chișinău se află în vizită delegația Comisiei de monitorizare a obligațiilor și angajamentelor asumate de statele membre ale Consiliului Europei. 

    Cu acestă ocazie luni, 27 iunie Deputații PL, Mihai Ghimpu, Președintele PL, Ion Apostol Secretar General PL, Roman Boțan și Ion Casian au avut o întrevedere cu Valentina LESKAJ, Co-raportor al comisiei de monitorizare, deputat din Albania și Sylvie AFFHOLDER, secretar al Comisiei de monitorizare.

    În cadrul întrevederii au fost abordate mai multe subiecte, printre care, evoluțiile politice din republică, pregătirile pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016, evenimentele din regiunea transnistreană, dar și despre solicitarea socialiștilor de a audia în Parlament organele de drept în contextul campaniei de informare pornite de unele ONG-uri unioniste.

    Mihai Ghimpu, Președintele PL a reiterat poziția PL ce ține de pachetul de reforme care se află pe agenda Parlamentului și care derivă din Acordul de asociere și Foaia de parcurs, dar și despre vizita FMI care va avea loc în timpul apropiat. 

    ”D-nă Co-raportor, în anul 1995, în calitate de deputat am participat la sesiunea APCE, atunci când Republica Moldova, a fost acceptată ca membră a APCE. Cunosc angajamentele luate atunci de republica noastră, angajamente care abia acum sunt realizate de actuala majoritate parlamentară. În primul rând mă refer la Legea cu privire la Procuratură, etc. Sper că încurând vom avea un nou acord cu FMI și vom reuși să ducem la bun sfârșit ceea ce ne-am asumat”, a spus Mihai GHIMPU.

    Referitor la pregătirile pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016, Președintele PL a spus că: ”Parlamentul Republicii Moldova săptămâna trecută a votat în lectură finală modificările la Codul electoral, modificări care au expertiza Comisiei de la Veneția. Astfel de la 1 septembrie concurenții electorali vor colecta semnături pentru a se înscrie în cursa prezidențială, iar de la 1 octombrie va începe campania electorală”, a subliniat Președintele PL.

    Referindu-se la opțiunea PL, Mihai Ghimpu a accentuat importanța de-a avea un Președinte Pro-occidental, pentru a continua reformele și pentru a pune capăt instabilității politice, a haosului și a dezbinării.

    Delegația comisiei de monitorizare a APCE s-a arătat înteresată de curentul unionist din societate de campaniile de informare lansate de acesta și despre solicitarea socialiștilor de a audia în Parlament organele de drept în contextul campaniei de informare pornite de unele ONG-uri unioniste.  

    Mihai GHIMPU a menționat că, ”Opțiunea unionistă a populației Republicii Moldova, în special a tinerilor este una firească și este în creștere, ceea ce ne bucură. A vorbi despre UNIRE înseamnă a spune Adevărul despre ocupația de la 28 iunie 1940. Înseamnă a spune adevărul despre limba română, despre faptul că sunte români. Fiecare cetățean are dreptul să promoveze orice idee, atât timp cât această este manifestată pașnic.

    La final, Valentina LESKAJ, Co-raportor al comisiei de monitorizare, a mulțumit deputaților PL pentru întrevedere și deschidere exaclamând, ”Sper să ne întâlnim într-o Europă mai bună”.

    Serviciul de Presă al PL
    27 iunie 2016
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com