• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a participat la Gala premiilor Uniunii Scriitorilor

    Mihai Ghimpu a participat la Gala premiilor Uniunii Scriitorilor

    24.06.2016  

    Burse de creație  și  premii au fost decernate în această seară la Gala Premiilor Uniunii Scriitorilor, care s-a desfășurat în Sala cu oglinzi a Uniunii Scriitorilor. Cele mai bune cărți ale anului 2015 au fost premiate într-o atmosferă selectă cu orchestră și scriitori valoroși.

    Evenimentul s-a desfășurat cu sprijinul Primăriei mun. Chișinău, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Ministerul Culturii, Ministerul Tineretul și Sportului etc. 

    La eveniment au participat, deputații PL, Mihai ghimpu, Președintele PL,  Veaceslav Untilă, vicepreședintele PL, Iurie Chirinciuc, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Veronica Herța, Șefa Direcției Finanțe a Primăriei mun. Chișinău, Iurie Topală, consilier municipal, Director CFM.

    Mihai Ghimpu, a înmânat unul dintre cele mai importante premii – Premiu Omnia, pentru întreaga activitate de creație, care a revenit poetului Leo Butnaru.

    ”Este o onoare pentru mine să înmânez acest premiu. Îl cunosc pe Leo Butnaru de foarte mulți ani, încă de la începuri din timpul Mășcării de Eliberare Națională, când ne adunam cu toți aici în incinta Uniunii Scriitorilor, care este casa noastră națională. Vă doresc mulți ani înainte, să aveți inspirație, sănătate și să ne bucurați cu noi cărți”, a spus Mihai Ghimpu.

    Evenimentul este organizat anul și vine să răsplătească poeții, scriitorii, criticii literari pentru activitatea lor din anul precedent,  pentru întrega activiate de creație, dar și pentru debutanți.

    Imagini video de la eveniment:


    Serviciul de Presă al PL
    24 iunie 2016
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com