• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  D E C L A R A Ț I A Președintelui Partidului Liberal cu privire la rezultate referendumului, desfășurat ieri în Regatul Unit al Marii Britanii.

    D E C L A R A Ț I A Președintelui Partidului Liberal cu privire la rezultate referendumului, desfășurat ieri în Regatul Unit al Marii Britanii.

    24.06.2016  

    Am urmărit cu atenție și interes campania electorală din Marea Britanie, pentru desfășurarea Referendumului care va decide apartenența la blocul comunitar.

    Am luat act de rezultatele preliminare ale referendumului, care spre regret atestă victoria taberei ”Leave”. Exprimăm respectul față de acest exercițiu democratic și față de opțiunea exprimată a fiecărui britanic. Dar, în același timp constatăm, că acest rezultat reprezintă o consecință produsă de forțele populiste și iresponsabile.

    Este important că Regatul Unit după ieșirea din UE să rămâne un partener cu toate țările membre ale Uniunii Europene și cele din Parteneriatul Estic, inclusiv Republica Moldova.

    Partidul Liberal consideră că Europa parcurge o perioadă dificilă, dar suntem siguri că Uniunea Europeană va continua se extindă, pentru că este fără alternativă pe continentul european. Suntem convinși că celelalte 27 de țări membre ale UE, vor găsi argumntele necesare pentru a depăși acest impas, iar economia și stabilitatea blocului comunitar nu va avea de suferit.

    Deasemenea subliniem faptul că Partidul Liberal Democrat din Marea Britanie, membru a Alianței Liberalilor și Democraților din Europa (ALDE), ca și PL au susținut poziția taberei Pro-UE. Liberalii din Regatul Unit ar trebui să fie mândri de campania lor pozitivă, principială, și patriotică pentru ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană.

    Partidul Liberal consideră că viitorul Republicii Moldova nu poate fi decât în Uniunea Europeană, uniune a valorilor, și a supremației legii. Iar cei care se află astăzi în solda Kremlinului și se bucură de acest Brexit, cerând Republicii Moldova să abandoneze drumul spre Europa, sunt împotriva unui viitor prosper, împotriva interesului național.

    Mihai GHIMPU, 
    Președintele Partidului Liberal.

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com