• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  La inițiativa Partidului Liberal, ziua de 1 iunie a fost declarată zi liberă

    La inițiativa Partidului Liberal, ziua de 1 iunie a fost declarată zi liberă

    27.05.2016  

    Ziua ocrotirii copilului, 1 iunie, a fost declarată zi liberă pentru toți cetățenii Republicii Moldova. Acest fapt a fost posibil, după ce un proiect de hotărâre a fost înainat de Deputații PL - Mihai Ghimpu, Alina Zotea și Roman Boțan care a fost adoptat astăzi de Parlament. 

    În argumentarea proiectului, Alina Zotea susține că părinţii din Republica Moldova petrec tot mai puțin timp alături de copiii lor.

    ”Constatăm cu regret că părinţii din Republica Moldova petrec tot mai puțin timp alături de copiii lor, însă este responsabilitatea noastră să găsim soluţii prin care să le acordăm părinţilor posibilitatea să fie mai des alături de copii.

    Având în vedere că data de 1 iunie este Ziua ocrotirii copilului, este foarte important ca în această zi părinții să le fie alături de copii, în special de cei care se pregătesc pentru evenimente la grădinițele și școlile primare din Republica Moldova. Ziua dedicată celor mici trebuie marcată împreună cu părinţii, deoarece copiii evoluează la diferite spectacole și au nevoie de sprijinul, afecţiunea și atenția părinților. Lipsa părinților la evenimentele educative se răsfrânge negativ în dezvoltarea copiilor.

    Având în vedere că familia este baza într-o societate echilibrată, Ziua ocrotirii copilului este un bun prilej în care părinţii le pot transmite valori şi modele, pot interacţiona şi consolida relaţia părinte-сopil. Este o bună ocazie când părinţii, bunicii şi în general cetăţenii Republicii Moldova pot petrece timpul cu cei mici, nu neaparat doar cu copiii lor.

    Ziua Copilului este ziua în care alături de cei mici ne regăsim cu toții, prin momentele frumoase, pline de afecțiune ale copilăriei inocente. Dacă mulți copii sunt răsfățați în această zi, printre ei există și copii care nu au puterea să zâmbească, fie parcurg o vârstă fragedă însoțită de probleme mature, fie le lipsește educaţia corespunzătoare.

    În societatea de astăzi, timpul a devenit un punct critic atât la locul de muncă cât și acasă, întrucât balanța dintre viața profesională și cea personală este o adevărată provocare pentru noi. Pentru a-i oferi copilului o viață mai bună, suntem nevoiți să muncim peste program , însă cel mai prețios pentru ei este prezența fizică a părinților lor.

    Cunoaștem foarte bine faptul că o parte din cetățenii RM sunt plecați peste hotarele țării, iar copiii sunt rămaşi în grija rudelor sau apropiaților. Lipsa părinților lezează în mod direct comportamentul și modul de viață al copiilor, în rezultat, devin izolați și timizi, pe când părinții reflectă modul de dezvoltare, iar dacă ei nu oferă sprijin la timpul potrivit, vor condiționa spre un dezechilibru în viața minorilor.

    Consider că societatea noastră are nevoie de copii sănătoși și educați, iar pentru aceasta este necesar ca fiecare din noi să conștientizăm faptul că reîntregirea familiei este un moment cheie în depășirea acelor momente sus-menționate, aducând în atenție că toate manifestările sănătoase se deprind în copilărie și pot asigura o conduită corectă pentru restul vieții.

    Prin urmare, propunem ca ziua de 1 iunie, când se sărbătoreşte Ziua ocrotirii copilului să fie declarată zi liberă pentru toţi cetăţenii”, a menționat Deputata PL

    Vezi imagini video de la Ședința Parlamentului. 

    Serviciul de presă al PL

    27 mai 2016

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com