• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  MIHAI GHIMPU: În numele copiilor noştri, vă chem să-nfăptuim UNIREA”.

    MIHAI GHIMPU: În numele copiilor noştri, vă chem să-nfăptuim UNIREA”.

    26.03.2016  

    Astăzi se împlinesc 98 de ani de la Marea Unire a Basarabiei cu Patria Mamă -România. Act istoric, votat la 27 martie 1918 de către deputații Sfatului Țării, care într-o situație geopolitică foarte complicată, au dat start unificării românilor într-un singur stat, culminând cu marea Adunare Națională de la Alba Iulia de pe 1 decembrie 1918.

    Timp de o jumătate de secol de ocupaţie sovietică, începând cu 28 iunie 1940, românii moldoveni din stânga Prutului au fost supuși rusificării, deportărilor, foametei organizate, umilinței și deznaționalizării. Anexarea Basarabiei și includerea ei forţată în cadrul URSS, a distrus în mare parte conştiinţa naţională. Ca rezultat, ne-am ales cu o limbă inventată şi cu o identitate pe placul cotropitorului, departe de adevărului istoric şi ştiinţific.

    Ziua de 27 martie 1918 este ziua revenirii noastre alături de frații noștri, este ziua de suflet a tuturor celor, care gândesc româneşte. Este o zi, la care au aspirat şi luptat generaţii la rând și pentru care și-au sacrificat viețile înaintașii noștri, este o dată, pe care nimeni nu o poate șterge din istoria noastră..

    Îndemn astăzi toată clasa politică să lase în umbră politica celor care ne-au ocupat și să recunoască adevărul istoric și unitatea neamului românesc. E timpul să conștientizăm o dată și pentru totdeauna că securitatea, bunăstarea și fericirea unui popor stă în unitatea lui.

    În numele copiilor şi nepoţilor noştri, pentru un viitor garantat împreună cu Națiunea română, vă chem, stimați cetățeni, să-nfăptuim UNIREA”.

    Mihai GHIMPU,

    Președintele Partidului Liberal

     

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com