• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  A avut loc Conferința Teritorială PL Dondușeni

    A avut loc Conferința Teritorială PL Dondușeni

    21.03.2016  

    Ieri, 20 martie 2016, s-a desfășurat Conferința Organizației Teritoriale PL Dondușeni la care au participat și, deputatul Ion Apostol, Secretarul General al PL.

    Ședința a fost deliberativă, iar pe ordinea de zi au figurat: prezentarea raportului de activitate al Organizației de către Secretarul General, alegerea conducerii Organizației,  activități și priorități pentru anul 2016 și alte chestiuni de ordin organizatoric.

    Ordinea de zi a şedinţei a fost aprobată, prin vot unanim, de către delegații Conferinței și, ulterior, a fost prezentat raportul de activitate al Organizației Teritoriale PL Dondușeni în care Ion Apostol, Secretarul General a accentuat reușitele și realizările filialei.

    În cadrul ședinței, Deputatul Ion Apostol, a  făcut o analiză și prezentat situația socială și politică din republică, informând delegații despre ultimele evenimente politice și despre strategia și prioritățile Partidului pentru anul 2016. Ion Apostol, a mulțumit echipei PL din Dondușeni și a reiterat că Partidul a devenit și mai puternic, și mai optimist în realizarea programului său. 

    ”Eu vă mulțumesc pentru faptul că sunteți alături în lupta pe care a început-o Partidul Liberal pentru Libertate, Dreptate, Bunăstare și Unitatea neamului românesc. Noi, liberalii, nu avem nimic comun și nu putem fi alături de cei care trădează poporul sau fură  averea lui”! 

    Ludmila Harabari, Primarul comunei Rediul Mare a vorbit despre cât de greu este unui primar să promoveze valorile naționale, despre identitatea românească și depășirea crizei social-economice. 

    ”Azi este greu de luptat pentru valorile naționale românești, atunci când situația economică a cetățenilor este precară. Avem mii de oameni plecati peste hotare, pentru a-și salva familiile, în toată criza aceasta social-economică, trebuie să avem o stare de spirit și să nu uităm de unde venim. E timpul să avem demnitate, să ne respectăm, să avem un suflet bun, să ne mândrim ca vorbim limba română și suntem români. Să fim patrioti, să fim stăpâni la noi acasă, să dovedim acest lucru prin fapte. Ajunge să fim slugi pe glia noastră. De o parte și alta a Prutului sunt români, vrem sau nu vrem, acesta este adevărul pe care cei din răsărit ni l-au ascuns timp de 200 ani”.

    Nina Juraveț, în discursul său, a felicitat noua echipă PL Dondușeni. ”Astăzi am ales un nou președinte al OTPL Dondușeni,  este un lider puternic aici în această zonă. E timpul să schimbăm lucrurile în bine și în raionul Dondușeni,  e timpul ca în această mica republică să nu uitam de ce este ai sacru, de valorile naționale, de patrie, de limba și de unitatea neamului, doar așa vom prospera și noi și întreg poporul”.

    În final, delegații Conferinței au reales conducerea Organizației Teritoriale PL Dondușeni:

    - în calitate de Președinte al Organizației a fost ales Eduard Dragalin;

    - în calitate de vicepreședinți: Ludmila Harabari și Veaceslav Botezatu. 

    În funcția de Secretar coordonator al Organizației a fost ales Petru Panfil, totodată, delegații  Conferinței au ales membrii Consiliului Teritorial al filialei.

    Ion Apostol, a felicitat conducerea Organizației Teritoriale PL Dondușeni, precum și pe ceilalți membri aleși în funcții, le-a urat mult succes, multă perseverență și multă corectitudine în tot ceea ce fac. „Vă mulțumesc pentru verticalitate, pentru muncă, pentru curaj și sper să devenim pe zi ce  trece tot mai puternici, mai uniți, mai mulți și mai consolidați!”, a punctat Secretarul General.

    Serviciul de Presă al PL
    21 martie 2016
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com