• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: Rusia nu se va împăca niciodată cu gândul că a pierdut Republica Moldova

    Mihai Ghimpu: Rusia nu se va împăca niciodată cu gândul că a pierdut Republica Moldova

    13.02.2016  

    ”Rusia nu se va împăca niciodată cu gândul că a pierdut Republica Moldova, iar dovada este crearea și întreținerea așa zisei Republici Moldovenești Nistrene (RMN) pe deoparte și amestecul  ei în treburile interne ale republicii prin unele partidele geopolitice pe care le finanțează” este una din declarații făcute de Mihai Ghimpu la ședința Consiliului Teritorial Transnistria a Partidului Liberal care a avut loc astăzi, 13 februarie în localitatea Varnița, Anenii Noi.

    La eveniment au participat și Veaceslav Untilă, deputat, vicepreședinte PL, Vladimir Meleca, Președintele OT PL Transnistria, președinții organizațiilor locale PL din Tiraspol, Grigoriopol, Tighina etc.

    La începutul discuțiilor, Veaceslav Untilă a vorbit celor prezenți despre depășirea crizei politice de la Chișinău, despre problemele cu care se confruntă locuitorii din zona de securitate. ”După o criză politică de aproape trei luni, s-a reuşit în sfârșit învestirea unui nou Guvern. Dar se pare că acest fapt nu a convenit anumitor forţe, care-şi doresc neapărat ca haosul şi instabilitatea să domine în continuare în Republica Moldova. Este știut că cei care urmăresc cu orice preț compromiterea viitorului european al Moldovei se află în solda Moscovei. Ei trebuie să justifice cumva toate investiţiile pe care Kremlinul le-a făcut în acest proiect subversiv! Ei trebuie să îndeplinească sarcinile pe care adevăratul lor stăpân le pune în faţa lor! Rusiei nu le pasă nici de oamenii care au ieșit în stradă, nici de D-stră cei care locuiți în partea stângă a Nistrului, Rusia își face jocul ei geopolitic, a subliniat Veaceslav Untilă.

    Președintele PL, a vorbit în fața celor prezenți despre situația politică din republică, despre dorința seculară a Rusiei de a ne ține în genunchi. "Vreau să vă mulțumesc pentru curajul pe care îl aveți D-stră, pentru că nu este ușor să fii membru PL în Transnistria, teritoriu aflat sub ocupație. În anul 2010, eu eram printre cei 10 cei mai mari dușmani ai Federației Ruse, pentru ce? Că vorbesc mereu de ocupația de la 1940, că vreau ca armata rusă din Transnistria să părăsească Republica Moldova? Moscova este foarte nemulțumită de politica pe care am promovat-o. Este cunoscuta atitudinea Moscovei față de toți cei care se opun politicii lor imperialiste. Moscova vrea oameni care să plece capul nu oameni care spun adevărul.. Astăzi, Kremlinul își promovează interesele  în Republica Moldova nu prin tancuri ci prin unele partide politice, dovadă este troica care s-au unit împreună și protestează în piață"

    Întrebat care este politica Partidului Liberal pentru locuitorii din Transnistria și pentru minorități, Mihai Ghimpu a menționat că: ”Republica Moldova are cele mai bune legi, care apără drepturile găgăuzilor, rușilor, ucrainenilor etc. Minoritățile etnice au posibilitatea de-a cunoaște istoria, vorbi și dezvolta limba maternă, promova cultura lor națională, păstra religia etc.. Acordul de asociere RM-UE este cea mai bună ofertă pe care o poate face astăzi Uniunea Europeană cetățenilor care locuiesc în partea stângă a Nistrului, cu toate că acest teritoriu nu se află sub jurisdicția Republicii Moldova.

    Partidul Liberal a pledat tot timpul pentru pace, stabilitate politică, pentru că numai în condiţii de pace este posibil de schimbat viața oamenilor. Integrarea europeană noi nu trebuie să o vedem doar prin prisma faptului că ne îndepărtăm de Federaţia Rusă, dar acest drum european poate oferi bunăstare cetăţenilor noştri. Uniunea Europeană înseamnă standarde, Uniunea Europeană pune accent pe om și lege. Iată de ce trebuie să respingem amestecul în viața noastră și să revenim din nou împreună pentru a avea o viață liberă și decentă, a menționat Mihai Ghimpu.

    Serviciul de Presă al PL
    13 februarie 2016
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com