• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu E.S. Phil Batson, Ambasadorul Marii Britanii la Chișinău

    Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu E.S. Phil Batson, Ambasadorul Marii Britanii la Chișinău

    01.02.2016  

    ”Republica Moldova are majoritate parlamentară, care împreună cu Guvernul sunt determinați să facă schimbări majore, care sunt așteptate de societate”, este declarația Președintelui PL, deputatul Mihai Ghimpu, care a avut astăzi, 1 februarie 2016 o întrevedere cu Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, E.S. Phil Batson. La eveniment a participat și deputatul PL, Alina Zotea,  secretarul Fracțiunii PL, membră a Comisiei parlamentare pentru  politică externă.

    În cadrul discuțiilor, Președintele PL, Mihai Ghimpu a mulțumit diplomatului britanic, pentru întrevedere: ”Vreau să vă mulțumesc pentru oportunitatea de a discuta astăzi cu Dstră. Partidul Liberal a decis să participe la formarea majorității parlamentare fiind conștient de situația în care se afla Republica Moldova.  E timpul să respectăm ceea ce ne-am asumat și anume cel mai important document – Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Guvernul nou investit, își va onora angajamentele și va îndeplini programul de guvernare asumat. Guvernul trebuie încurajat pentru că și-a asumat această responsabilitate, în această perioadă dificilă.

    Mihai Ghimpu a punctat priorităţile Fracțiunii PL din Parlament, inclusiv acţiunile concrete care urmează a fi întreprinse în vederea stabilizării şi ameliorării situaţiei pe plan politic, social, economic, printre care: combaterea corupției, democratizarea societăţii, reformarea sistemului financiar-bancar și reluarea cât de curând posibil a negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional şi semnarea unui Acord de finanţare cu Republica Moldova.

    La rândul său, Ambasadorul Marii Britanii a subliniat că într-un stat care aspiră să se integreze în Uniunea Europeană este important ca instituţiile de stat să funcționeze, că avem nevoie de stabilitatea, de cât mai multe investiții pentru a crea cât mai multe locuri de muncă ca cetățenii să nu mai plece peste hotare. Climatul de afaceri trebuie îmbunătățit și aceasta poate fi doar în cazul în care legile funcționează. Cetățenii trebuie să fie siguri că în Moldova există o justiție corectă, justiția care să fie un pilon de bază a societății, fără interfețe politice.

     

    În final, Excelența sa la asigurat pe Mihai Ghimpu, că dacă majoritatea parlamentară va avea rezultate bune, o va susține în continuare.

    Serviciul de Presă al PL
    1 februarie 2016
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com