• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a participat la ședința Consiliului Teritorial PL Hâncești

    Mihai Ghimpu a participat la ședința Consiliului Teritorial PL Hâncești

    29.01.2016  

    Vineri, 29 ianuarie a.c., Mihai Ghimpu, deputat, Președintele PL, a participat la ședința Consiliului Teritorial Hâncești a Partidului Liberal. Evenimentul a avut loc în orașul Hâncești cu participarea tuturor Președinților organizațiilor locale PL din raionul Hâncești. La întrunire a participat și Ștefan Vlas, deputat PL, Președintele OTPL Hâncești.

    Ștefan Vlas, deputat PL, a punctat în luarea sa de cuvânt despre perioada dificilă prin care trece Republica Moldova, despre protestele sincere ale oamenilor care au fost deturnate de unii care sunt gata ”să pună batista pe țambal”, și să stopeze cursul de integrare europeană. De asemenea, deputatul PL se arată îngrijorat și nu-i înţelege pe acei care încearcă să profite de pe urma situaţiei create, pentru a-şi atinge scopurile personale. ”Niciodată nu-i voi înţelege pe acei care manipulează oamenii, îi induc premeditat în eroare, sugerându-le că desfășurarea alegerilor anticipate sunt o salvare pentru Republica Moldova”, a accentuat Ștefan Vlas.

    Președintele PL, a vorbit în fața celor prezenți despre situația politică din republică, despre decizia luată la Consiliului Republican al PL din data de 10 ianuarie 2016, prin care formațiunea a decis participarea la formarea majorității parlamentare, pentru a evita alegerile anticipate, alegeri, care ar fi însemnat un risc pentru securitate și ar fi declanșat haos, dezordine și instabilitate.

    Totodată, Mihai Ghimpu, a menționat că procedura de investire a executivului a fost perfect legală. Iar faptul că jurământul a fost depus la ora 23:00 și nu la ora 19:00 cum fusese stabilit, s-a produs din cauza că membrii guvernului erau blocați în parlament, iar situația la acel moment impunea membrii guvernului să intre imediat în atribuția funcțiilor.

    Mihai Ghimpu a subliniat că atât PL, cât și majoritatea parlamentară sunt conștienți că guvernul care a fost investit este obligat să muncească pentru oameni, să implementeze reforme, care ar schimba viața cetățenilor în bine și va aduce Republica Moldova mai aproape de standardele europene.

    Președintele PL, a enumerat și câteva din acțiunile pe care și le-a propus fracțiunea PL în noua sesiune parlamentară, și anume: Adoptarea politicii bugetar-fiscale, adoptarea bugetului de stat, bugetului CNAM, CNAS și a altor bugete ce țin de competența Parlamentului, adoptarea unui pachet de legi ce țin de reformele în sistemul bancar, inclusiv și numirea în funcție a Guvernatorului BNM, adoptarea unor legi în scopul prevenirii şi combaterii corupţiei, obiectiv asumat de majoritatea parlamentară, adoptarea unor legi ce țin de reforma justiției, inclusiv reformarea procuraturii”.

    Cei prezenți la eveniment au adresat întrebări și sugestii Președintelui PL, care a fost îndemnat să nu se uite la manipularea mediatică care zilnic este distribuită de mass-media care promovează deschis poziția triadei pro-ruse de destabilizare a situației din Republica Moldova, prin declanșarea alegerilor anticipate și stoparea vectorului european de dezvoltare a republicii.

    Serviciul de Presă al PL
    29 ianuarie 2016 

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com