• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă la celebrarea Micii Uniri de la Iași: Îmi doresc ca România și Republica Moldova să devină o singură țară

    Dorin Chirtoacă la celebrarea Micii Uniri de la Iași: Îmi doresc ca România și Republica Moldova să devină o singură țară

    25.01.2016  

    Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a declarat, duminică, în cadrul manifestărilor organizate la Iaşi pentru a marca 157 de ani de la înfăptuirea Micii Uniri, că idealul sau este că Republica Moldova să se unească cu România pentru că oamenii din ţară vecină să fie protejaţi de o umbrela de securitate, transmite Agerpres.

    "Îmi doresc că umbrela de securitate să ajungă şi peste Prut, până la Nistru şi mai departe, pentru a proteja pe noi, cei de acolo, de fărădelegile care vin dinspre Kremlin în continuare, iar paşaportul să fie unul şi acelaşi, nu două. Asta mi-aş dori pe mai departe", a spus, în timpul discursului sau, primarul Chişinăului. 

    El a subliniat totodată că autostrada Ungheni-Târgu Mureş-Iaşi ar trebui să treacă şi în Republica Moldova, până la Chişinău. 

    "Cred că această autostrada ar trebui să ajungă direct la Chişinău, pentru că sunt primii paşi care vor reuşi să apropie mentalităţile cetăţenilor de pe ambele maluri ale Prutului. În secolul XIX, poetul nepereche al neamului nostru, Mihai Eminescu, cel care a spus clar şi convingător că noi suntem români cu toţii, a scris "De la Nistru pan la Tisa tot romanul plânsu-mi-să". Îmi doresc că în secolul XXI de la Nistru până la Tisa tot romanul mândrescu-mi-să că trăieşte după atâta străinătate unit în libertate şi prosperitate", a spus Dorin Chirtoacă. 

    La evenimentul organizat în Piaţă Unirii din Iaşi au venit şi şi 300 de cetăţeni din Republica Moldova.

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com