• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Liberalii europeni susțin în continuare cursul european al Republicii Moldova

    Liberalii europeni susțin în continuare cursul european al Republicii Moldova

    20.11.2015  

    Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, Ion Apostol, Secretarul General PL și Alina Zotea, Secretarul Fracțiunii PL au avut o întrevedere cu Graham Watson, Preşedintele Alianţei Partidelor Liberale şi Democrate pentru Europa (ALDE) şi raportor al Parlamentului European pentru Acordul de Asociere la UE a Republicii Moldova.

    Întrevederea se înscrie în agenda Congresului ALDE care se desfășoară în perioada 19-21 noiembrie 2015 la Budapesta, Ungaria și reuneşte cei mai importanți lideri liberali europeni printre care: Graham Watson, președintele ALDE Party, Miro Cerar, primul ministru al Sloveniei, Xavier Battel, primul ministru al Luxemburgului, Petras Auštrevičius, europarlamentar și raportor pentru Republica Moldova în cadrul Parlamentului European, Vera Jourova, comisarul european pentru Justiție, Violeta Bulc, comisarul european pentru Transporturi, dar şi alți reprezentanți de seamă ai liberalismului european.

    Cu acest prilej, Mihai Ghimpu i-a mulţumit lui Sir. Graham Watson pentru susţinerea acordată Partidului Liberal,  pentru promovarea valorile liberale  şi pentru suportul acordat Republicii Moldova. 

    Excelența Sa, Sir Graham Watson, a subliniat că este foarte onorat de prezența Preşedintelui PL,  Mihai Ghimpu la cel de-al 36-lea Congres ALDE, care are un rol important în alegerea conducerii Alinaţei Partidelor Liberale şi Democrate pentru Europa(ALDE).

    Președintele ALDE, și-a exprimat încrederea că indiferent de situația social-politică din Republica Moldova, statul nostru poate deveni într-un timp scurt membru al UE, dar pentru aceasta e nevoie de reforme profunde și luptă eficientă cu corupția.

    Tototată, în cadrul întrevederii au fost abordate chestiuni ce țin de formarea majorității parlamentare și investirea noului Guvern pentru a îndeplini angajamentele prevăzute în Acordul de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană.

    Serviciul de Presă al PL
    20 noiembrie 2015 

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com