• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (Doc)Corina FUSU, Ministrul în exercițiu al educației: Raport la 100 de zile de activitate

    (Doc)Corina FUSU, Ministrul în exercițiu al educației: Raport la 100 de zile de activitate

    11.11.2015  

    Educaţia constituie baza oricărei societăţi democratice, care contribuie la pregătirea civică a cetăţenilor, capabili să se integreze în societate atât din punct de vedere profesional, cât şi din punct de vedere civic. Asigurarea accesului la educaţie de calitate pentru toţi cetăţenii, indiferent de gen, etnie, confesiune religioasă, este un drept fundamental al fiecărui cetăţean.

    Sistemul educațional trebuie să facă faţă nevoilor de dezvoltare economică, ca primă prioritate, prin modernizarea sistemului de educaţie şi instruire, sporind calitatea, relevanţa şi accesul. Iar, promovarea învățământului pe tot parcursul vieţii constituie suportul creşterii profesionale şi poate garanta sporirea calităţii afirmării.

    La ora actuală, situaţia social-politică din Republica Moldova este complicată, Guvernul a fost demis, iar miniştrii îşi exercită funcţia până la numirea unui nou Guvern. În pofida acestei situaţii dificile, în calitate de Ministru al Educaţiei, urmez fidel planul de acţiuni pe care mi l-am propus în vederea asigurării unor reforme sustenabile pe diferite dimensiuni ale educaţiei.

    Pentru Partidul Liberal care mi-a încredinţat această onorabilă şi responsabilă funcţie, educaţia a fost dintotdeauna o prioriate. Or, valorile liberale fundamentale precum libertatea individuală, proprietatea privată, responsabilitatea individuală şi egalitatea în fața legii pot fi asigurate doar având o societate bine educată.

    Din acest considerent, educaţia trebuie să fie centrată pe om, să-l aducă la cunoaşterea de sine, la asumarea identităţii naţionale, la demnitate şi să-i ofere un orizont pozitiv, în aşa fel, încât să îşi poată construi un viitor la el acasă. Astfel, educaţia reprezintă garanţia pentru Liberatate, Demnitate şi Bunăstrare.

    Corina FUSU,
    Prim-vicepreședinte PL
    Ministrul în exercițiu al Educației
    Citește raportul mai jos: 
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com