• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (foto) Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Ministrul de Externe al Republicii Lituania Linas Linkevičius

    (foto) Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Ministrul de Externe al Republicii Lituania Linas Linkevičius

    07.11.2015  

    Preşedintele PL Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova a avut astăzi o întrevedere cu Ministrul de Externe al Republicii Lituania Linas Linkevičius. La întrevedere a participat şi Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Lituania în Republica Moldova Rimantas Latakas.

    În cadrul discuţiilor au fost abordate subiectele ce se referă la evoluţiile pe plan politic din Republica Moldova, funcţionarea instituţiilor democratice, realizarea angajamentelor asumate faţă de partenerii externi de dezvoltare.

    Un alt subiect al discuţiilor a fost relaţiile dintre partidele parlamentare de orientare pro-europeană şi criza politică în care s-a pomenit republica. Mihai Ghimpu s-a referit la lupta politică existentă prin care se încearcă, în general, compromiterea obiectivului de integrare europeană. “În această situaţie este compromis şi sprijinul partenerilor externi de dezvoltare, inclusiv sprijinul acordat de Lituania. PL a pledat dintotdeauna pentru menţinerea cursului european. Venirea stângii pro-ruse la guvernare ar însemna schimbarea direcţiei de politică externă a Republicii Moldova. Integrarea europeană rămâne a fi obiectivul strategic al Republicii Moldova”, a spus Mihai Ghimpu.

    Ministrul de Externe al Republicii Lituania Linas Linkevičius şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situaţia politică din Republica Moldova, menţionând că Lituania va urmări şi în continuare desfăşurarea evenimentelor politice din Republica Moldova. Oficialul lituanian a precizat că speră ca Republica Moldova va depăşi această situaţie şi îşi va continua parcursul de integrare europeană, păstrând aceeaşi direcţie în implementarea reformelor.

    Serviciul de Presă al PL
    7 noiembrie 2015

     

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com