• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Reformele liberale pentru Administrația Publică Locală

    Reformele liberale pentru Administrația Publică Locală

    09.10.2015  

    În perioada 5-8 octombrie 2015 la Chișinău, dar și în Nisporeni a avut loc un training dedicat aleșilor locali ai PL, cu tema: ”Reformele liberale pentru Administrația Publică Locală”.

    Evenimentul a fost organizat de Fundația ”Friedrich Naumann pentru Libertate” alături de Partidul Liberal ân colaborare cu Primăria or. Nisporeni a adunat toți primarii și consilierii raionali/municipali ai Partidului Liberal din republică.

    Trainingul fiind moderat de o echipă de traineri naționali și internaționali și anume: Daniel Kaddik, Director al Oficiului din sud-estul Europei al Fundației ”Friedrich Naumann pentru Libertate”, Raimar Wagner, Coordonator de proiecte pentru Romania și Republica Moldova al Fundaia ”Friedrich Naumann pentru Libertate”, Victor Guzun, fostul ambasador al Republicii Moldova in Estonia, Viktor Svjatosev, Guvernator al județului Jogeva din Estonia, Heiki Hansen, fost viceprimar al orașului Elva, toți participanți la European Liberal Forum (ELF) și  Estonia și Lilian Carp, Deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

    Pentru a prospera, atât companiile, cât și administrațiile publice locale au nevoie de un mod eficient, rentabil de colaborare, dar și de servicii publice de înaltă calitate. Moldova are nevoie de decizii fără întârziere atunci când vine vorba de legi și de durata procedurilor. Aceasta este concluzia specialiștilor de la European Liberal Forum (ELF) ceea ce ține de ”Reforme în Administrația Publică Locală”.

     

    Despre eficiența unui program de activitate a primăriilor pe termen mediu a vorbit vicepreședintele Partidului Liberal, Deputatul, Lilian Carp, care a accentuat importanța alcătuirii unui program pe termen mediu și lung pentru o bună dezvoltare a comunității. ”Conducerea primăriilor trebuie să gândească în perspectivă, să-și alcătuiască un program de acțiuni pe termen mediu și lung. E greșit când ne limităm la rezolvarea problemelor curente și nu gândim ce va fi mâine. Foarte important este să realizăm planul urbanistic al localității, pentru că fără o infrastructură corespunzătoare este aproape imposibil de a atrage investitori.”, a menționat Lilian Carp

    ”Moldova face pași importanți pentru a fi un candidat eligibil pentru aderarea la UE. Odată cu acordul de asociere este nevoie de reforme pentru a avea comerț liber cu UE și pentru a permite economiei locale să crească. Bank’s Doing Business Report arată că în special sarcina administrativă împiedică creșterea economică în Republica Moldova, care se clasează la acest capitol pe poziția 78 din 189 de țări” au accentuat experții străini prezențila training.

    Serviciul de Presă al PL

    9 septembrie 2015

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com