• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu, a participat la primul sunet de clopoțel din satul Mereni, Anenii Noi.

    Mihai Ghimpu, a participat la primul sunet de clopoțel din satul Mereni, Anenii Noi.

    01.09.2015  

    ”Lăsați la o parte frica, respingeți minciuna și demonstrați că D-stră sunteți forța societății”, acesta a fost mesajul lui Mihai Ghimpu,deputat, Președintele PL adresat elevilor Liceului Teoretic ”Emil Nicula” din satul Mereni, Anenii Noi. Mihai Ghimpu, alături de D-na Natalia Procopii-Scobioală, Vicepreședintă a raionului Anenii Noi și Eugen Salcuțan, Primarul satului Mereni au participat la careul festiv dedicat primului sunet de clopoțel.

    Mihai Ghimpu a venit cu un mesaj de felicitare, adresat D-nei Vera Crețu, Managerul acestei instituții de învățământ, cu ocazia celor 30 de ani de la fondarea acestui Liceu, dar și a zilei sale de naștere. Mihai Ghimpu i-a mulțumit D-nei Director și întregului colectiv pedagogic, pentru devotamentul de a pregăti elevii, de ai face să-și asume responsabilitățile vieții într-o societate liberă și să cultive simțul necesității de a munci pentru binele propriu și al societății.

    În continuare în mesajul său de felicitare, Mihai Ghimpu i-a îndemnat pe elevi să se bucure de anii de şcoală, care sunt cei mai frumoşi ani în viaţa unui om, precizând că realizarea aspiraţiilor depinde de curajul şi dârzenia cu care luptă pentru îndeplinirea lor. „Nu-i adevărat că unii au noroc în viaţă, iar alţii – nu, au noroc cei care ştiu ce vor în viaţă. Credeţi în ceea ce visaţi, pentru acest lucru muncim şi noi, ca împreună să schimbăm condiţiile de viaţă. Eu vă doresc dragi copii să ridicați capul sus, să vă mândriți cu neamul nostru, un neam cu rădăcini adânci” a mai spus Mihai Ghimpu. 

    Mihai Ghimpu le-a dorit elevilor succes, sănătate, dârzenie pentru a deveni specialişti adevăraţi, iar cadrelor didactice – răbdare şi perseverenţă pentru a-i face pe tineri să rămână prieteni buni cu cartea, izvor nesecat de cunoştinţe.

    Primarul localității, Eugen Salcuțan, a urat elevilor din clasa a XII mult succes în ultimul an de studii în acest liceu, iar la final să susțină examenul de BAC cu brio. ”Aș vrea ca pe parcursului întregului an de studii să văd pe fețele voastre acest zâmbet pe care îl vad astăzi. Să aveți încredere în voi, și să fiți mândri că veți ieși absolvenți dintr-o instituție care a dat acestui neam nume sonore, oameni care au reușit în viață”.

    La final, Președintele PL a făcut o donație de cărți Liceului Teoretic ”Emil Nicula” și anume, cărțile ” Conștiința națională a românilor moldoveni” – autor Gheorghe Ghimpu; ”Stalin mi-a furat copilăria” – autor Boris Vasiliev; ”Scrisori către Stalin” – autor Maria Țăranu și un volum a lui Grigorie Vieru.

    La Liceul Teoretic „Emil Nicula” din Mereni, Anenii Noi îşi fac studiile 400 de elevi, fiind liceu cu predare în limba română.

    În total, în instituţiile preuniversitare din Republica Moldova sunt înmatriculaţi 360 000 de elevi, dintre care peste 35 de mii în clasa întâi.

    Serviciul de presă al PL
    1 septembrie 2015

     

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com