• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (VIDEO) Elevii și studenții sunt forțați să părăsească căminele pentru nu a participa la VOT

    (VIDEO) Elevii și studenții sunt forțați să părăsească căminele pentru nu a participa la VOT

    25.06.2015  

    Astăzi, 25 iunie 2015, Ion Ciobanu, Președintele Tineretului Liberal, Nicolae Balaur, Candidatul PL la funcția de primar al comunei Stăuceni, Pavel Taran, Președintele TL Sectorul Râșcani, și studenți de la Colegiul de Vinificație au susținut o conferință de presă în care au informat instituțiile mass-media asupra faptului că elevii și studenții sunt forțați să părăsească căminele pentru nu a participa la VOT pe data de 28 iunie 2015.

    În cadrul conferinței de presă, Ion Ciobanu a menționat că la Colegiu de Vinificație din Stăuceni, intendentul Căminului a obligat studenții cazați să părăsească camerele de locuit până la data de 24 iunie 2015 ora 14:00, chiar dacă elevii/studenții au bonuri de plată achitate pentru chiria camerelor din cămin până la sfârșitul lunii iunie 2015. Prin aceste tertipuri se încearcă blocarea posibilitatea ca pe data de 28 iunie, studenții care locuiesc în cămine să participe la alegeri.

    „Credem ca lucrurile acestea nu sunt în spiritul democrației, nu sunt în spiritul unor alegeri libere și corecte, care ar trebui să se bazeze pe Constituție, pe legislația electorală, pe competiție sănătoasă, dar, dimpotrivă, denaturează și poate duce la modificarea rezultatului alegerilor.” - a accentuat Ion Ciobanu, președintele Tineretului Liberal.

    Nicolae Balaur, care este și candidatul PL la funcția de primar în comuna Stăuceni, a accentuat că actualul Primar degrevat al com. Stăuceni pregătește fraudarea alegerilor locale: „În satul Goianul Nou, membrii unei secții de votare sunt „mama, tata și trei feciori”, la secția de votare 299 de la școala-grădiniță „Ilie Fulga”, în apartamentul nr. 5 de pe strada Unirii 20 s-au depistat 600 de persoane care sunt înscriși cu viza de reședință. În acest sens, cerem autosesizarea organelor abilitate cum ar fi: Procuratura generală, MAI,  CEC și mass-media pentru a se implica activ în stoparea fraudării masive a alegerilor din comuna Stăuceni.” - a punctat Nicolae Balaur.

    La rândul său, Pavel Taran a menționat că tinerii studenți care sunt membri ai Tineretului Liberal sunt intimidați de către funcționarii din cadrul Colegiului de Vinificație din Stăuceni în mor direct, fiind amenințați că nu vor putea absolvi instituția, dacă se mai implică în cadrul organizației de tineret a Partidului Liberal. Asemenea situații s-au mai depistat și la alte instituții superioare de învățământ din capitală, care la moment sunt în curs de investigare.

    Ion Ciobanu a subliniat faptul că indiferent de situație și de presiunea care vine din partea unor instituții superioare de învățământ, tinerii sunt viitorul municipiului Chișinău. Iar participarea lor masivă la vot va stopa ajungerea la cârma municipiului Chișinău a marionetelor de la Kremlin.

    Imagini video de la eveniment puteți vedea mai jos.

    Serviciul de presă al PL
    25 iunie 2015
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com