• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  REACȚIE PUBLICĂ a Partidului Liberal cu privire la declarațiile reprezentanților PPEM și perchezițiile de la domiciliul și biroul Primarului degrevat al Băcioiului, Vitalie Șalari, candidat PL la funcția de Primar al comunei Băcioi

    REACȚIE PUBLICĂ a Partidului Liberal cu privire la declarațiile reprezentanților PPEM și perchezițiile de la domiciliul și biroul Primarului degrevat al Băcioiului, Vitalie Șalari, candidat PL la funcția de Primar al comunei Băcioi

    03.06.2015  

    Cu referire la declarațiile D-lui Oazu Nantoi, candidat PPEM la funcția de primar general al mun. Chișinău, prin care acuză de ilegalități Primarul degrevat al comunei Băcioi, Vitalie Șalari, candidat PL la funcția de primar al comunei Băcioi, Partidul Liberal vine cu următoarea reacție publică:

    Partidul Liberal cataloghează declarațiile d-lui Oazu Năntoi ca fiind nefondate și ele nu corespund realității.

    Ion Barbulat și Nicolae Paiu au fost concediați în baza cererilor depuse chiar de ei, iar Vasile Toderașcu a fost concediat de Consiliul Local Băcioi înainte de a deveni candidat PPEM, această acțiune fiind una firească, întrucât funcția i-a fost oferită de către Partidul Liberal, iar după decizia luată de dânsul de a adera la PPEM și a pleca din PL, ar fi fost cazul să plece benevol din funcție.

    Adevăratele presiuni se fac, de fapt, asupra candidaților Partidului Liberal. Un exemplu îngrijorător și alarmant fiind perchezițiile efectuate astăzi de CNA în incinta Primăriei Băcioi și în casa primarului degrevat al comunei Băcioi, Vitalie Șalari, candidat PL la funcția de primar al Băcioiului. Aceste percheziții se desfășoară prin încălcarea gravă a art. 46, alin. (5) din Codul Electoral.

    Avem motive să bănuim că această percheziție este efectuată la comandă, în urma concedierii lui Vasile Toderașcu din funcția de viceprimar al comunei Băcioi, și presupunem implicarea Partidului Democrat din Moldova, care a fost, probabil, solicitat de PPEM, admițând, astfel, o încălcare foarte gravă cu doar o săptămână înainte de alegerile locale. Nu excludem faptul că nu se vor opri aici și vor încerca să excludă candidatul PL la funcția de primar al comunei Băcioi, Vitalie Șalari, din cursa electorală, așa cum au mai făcut-o și în alte cazuri.

    Partidul Liberal reiterează că în cazul concedierii acestor 3 persoane au fost respectate toate procedurile de rigoare și nu a fost încălcată Legea.

     

     

    Serviciul de presă al PL

    3 iunie 2015

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com