• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu delegația Comitetului pentru Parteneriate și Securitate prin Cooperare al NATO, condusă de James Appathurai

    Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu delegația Comitetului pentru Parteneriate și Securitate prin Cooperare al NATO, condusă de James Appathurai

    02.06.2015  

    Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a avut astăzi, 2 iunie 2015, o întrevedere cu membrii unei delegații ai Comitetului pentru Parteneriate și Securitate prin Cooperare al NATO, în frunte cu James Appathurai, Adjunct al Asistentului Secretarului General NATO pentru Afaceri Politice şi Politica de Securitate, Reprezentant special al Secretarului General NATO pentru Caucaz şi Asia Centrală.

    Membrii delegației s-au arătat interesați de situaţia din ţara noastră, politicile promovate de autorităţile moldoveneşti, care sunt obiectivele şi priorităţile pentru viitor, precum și priorităţile legislative, situaţia în domeniul securităţii RM, subiecte actuale de securitate, măsurile care au întreprinse pentru asigurarea securităţii ţării, provocări, dificultăţi cu care se confruntă RM, dezvoltarea de mai departe a cooperării RM-NATO și de obținere a asistenței din partea aliaților.

     „Partidul Liberal este unicul partid din Republica Moldova care susține aderarea republici la NATO, aceasta fiind unul dintre obiectivele politice majore ale partidului. Principalul obiectiv rămâne a fi integrarea europeană. Obiectiv care este mai ușor de realizat decât aderarea la NATO. Piedica principală pe care o întâmpină Republica Moldova în aderarea la NATO este armata rusă din stânga Nistrului, care se află pe teritoriul unui stat independent, într-un fel sau altul, declarat neutru.

    Din cauza guvernării care astăzi își zice proeuropeană, cetățenii Republicii Moldova au pierdut încrederea în cursul european al Republicii Moldova și tot mai mulți aspiră spre aderarea la Uniunea Vamală. De vină sunt așa zisele partide proeuropene care în față au vorbit frumos, iar pe la spate au furat miliardul, iar prin aceasta au compromis cursul european al Republicii Moldova.

    Dar trebuie să înțelegeți că Republica Moldova nu are viitor în spațiul post-sovietic. Moldova are șanse de progresa doar prin integrarea Europeană și aderarea la NATO.

    Ceea ce ține de securitate statului, concluzionând după ultimele evenimente, vă zic următoarele: Republica Moldova poate fi oricând ocupată de Federația Rusă, și nu cum au ocupat Ucraina cu tancurile, dar mai simplu, cu votul cetățenilor. Din cauza partidelor de la guvernare, cetățenii cred că Uniunea Europeană înseamnă corupție, unde nu au prioritate legile și drepturile omului, libertatea lui, de aceea și pledează pentru Uniunea Vamală. Trebuie să înțelegeți că, în prezent, noi nu avem o guvernare care să urmeze perseverent cursul european al republicii, ea joacă pe două fronturi - spre Est sau/și spre Vest!”,  a declarat Președintele PL, Mihai Ghimpu.

     

    Este de precizat că delegația NATO se află într-o vizită în Republica Moldova în perioada 1- 3 mai și este compusă în total din 35 – 38 persoane (28 consilieri politici ai misiunilor statelor aliate, 4 - 5 reprezentanți ai Secretariatului Internațional NATO),  dar și reprezentanți a celor 5 state neutre din Europa (WEP 5) pentru a împărtăși experiența lor de cooperare cu NATO.

     

    Serviciul de presă al PL

    2 iunie 2014

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com