• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Conducerea PL a avut o întrevedere cu reprezentanții unei misiuni limitate de observare a alegerilor locale din partea OSCE

    Conducerea PL a avut o întrevedere cu reprezentanții unei misiuni limitate de observare a alegerilor locale din partea OSCE

    26.05.2015  

    Mihai Ghimpu,Președintele Partidului Liberal, Corina Fusu, Prim-vicepreședinta PL, Valeriu Munteanu, Vicepreședinte PL, dar și șefa cabinetului fracțiunii PL în Parlament, Alina Zotea, au avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții unei misiuni limitate de Observare a Alegerilor Locale din partea OSCE.

    Membrii comisiei, șeful misiunii, Kimmo Kiljunen, analistul politic Dimash Alzhanov și analistul de finanțe în campanie, Elissavet Karagiannidou , au precizat că au venit în Republica Moldova pentru a monitoriza alegerile locale generale din 14 iunie 2015.

    „Suntem aici să monitorizăm alegerile, să fim convinși că sunt respectate toate normele naționale și internaționale în cadrul campaniei electorale, să fie conform standardelor OSCE, dar și cele ale legislației Republicii Moldova. Vrem să înțelegem întregul tablou politic din RM. Săptămâna viitoare vom publica un prim raport despre observațiile pe care le-am făcut în cele 2 săptămâni de când suntem în Republica Moldova, iar pe data de 15 iunie vom publica un alt raport cu rezultatele preliminare ale monitorizării campaniei electorale. Vom acorda o atenție sporită și faptului cum va fi reflectată campania electorală de către instituțiile mass-media. Totodată, punem un accent sporit și pe discuțiile cu liderii de partid, iar Dvs sunteți primul dintre ei cu care ne-am întâlnit”, a declarat Kimmo Kiljunen.

    Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat celor prezenți că: „În pofida faptului că sunt unele mici încălcări ale legislației, campania decurge normal, democratic”, a spus liderul liberalilor, precizând că „chiar dacă rezultatele vor fi cu mici încălcări, alegerile vor fi libere și democratice”.

    Totodată, dânsul a precizat pentru membrii OSCE  că :„Electoratul proeuropean din Republica Moldova este foarte dezamăgit, după ce partidele care se declară proeuropene au făcut alianță cu comuniștii și, pe lângă asta, au mai furat și un miliard de euro. Ei trebuie să se schimbe, trebuie să nu uite că puterea e făcută pentru cetățeni, dar nu pentru dânșii”. Mai mult ca atât, liderul liberalilor a menționat că „alegerile locale din acest an nu sunt doar alegeri locale, dar sunt și alegeri geopolitice!”

    Valeriu Munteanu, vicepreședinte PL, membru al comisiei parlamentare „Comisia juridică, numiri şi imunităţi ”, prezent la întrevedere, a declarat că: „Reprezentanții unor partide utilizează administrația locală, poliția și procuratura, pentru a-i intimida pe candidații la funcțiile de primari din partea PL în raioanele din Republica Moldova, prin intentarea de dosare penale și convingerea acestora să nu participe în campanie din partea PL”.

    La rândul ei, Corina Fusu, Prim-vicepreședintă PL, Deputat PL, membră a Comisiei Parlamentare Mass-Media, a declarat că rolul mass-media în campania electorală este primordial, iar în acest caz jurnaliștii ar trebui să țină cont și să favorizeze la egalitate concurenții electorali.

    La final, membrii comisiei din partea OSCE au precizat că vor lua în considerație toate subiectele puse în discuție și au mulțumit președintelui PL că acceptat invitația la întrevedere.

    Serviciul de presă al PL

     

    26 mai 2015

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com