• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu reprezentanți de vârf ai USAID

    Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu reprezentanți de vârf ai USAID

    13.05.2015  

    Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu,  a avut astăzi, 13 mai 2015, o întrevedere cu echipa USAID, în incinta sediului central al Partidului.

    La întrevedere au participat: Jeffrey Meyers, Director Deputat, Democrație și Bună Guvernanță, USAID, Ucraina; Michael Henning, Consilier în Procese Politice pentru Europa și Eurasia, USAID, Washington și Stela Leucă, Manager Proiecte, Democrație și Bună Guvernare/Alegeri și Procese Politice, USAID, Moldova.

    Principalele subiecte abordate s-au referit la situația politică din republică, alegerile generale locale din 14 iunie 2015 și proiectele USAID pentru Republica Moldova cu scopul de a susține vectorul european și a informa cetățenii despre avantajele integrării în UE.

    Echipa USAID s-a interesat despre acțiunile Partidului Liberal, dedicate promovării valorilor europene și integrării UE, pentru a avea susținerea cetățenilor în realizarea acestui obiectiv. Cu referire la aceasta, Mihai Ghimpu a accentuat că este importantă menținerea la conducerea capitalei a lui Dorin Chirtoacă: „Prioritar este să menținem capitala, ultima cetate a democrației, pentru că doar astfel va apărea posibilitatea de a renaște lupta pentru vectorul european, libertate, stat de drept! Avem nevoie de reforme serioase, de luptă dură împotriva corupției, trebuie să fie întors miliardul, în caz contrar cetățenii nu vor mai acorda o șansă partidelor pro-europene! De aceea miza este Dorin Chirtoacă – PRIMAR! El nu este compromis, nu este implicat în scheme de corupție, este tânăr, a făcut multe pentru Chișinău și doar el le poate face și pe celelalte care au mai rămas.”

    Mihai Ghimpu a subliniat că alegerile generale locale din 14 iunie 2015 sunt foarte importante pentru viitorul republicii, pentru că nu doar vor fi aleși primarii și consilierii pentru sate și orașe, ci va fi aleasă și direcția republicii - spre Est sau spre Vest.

    Președintele PL a propus o serie de modalități prin care USAID ar putea acorda ajutor, printre care: proiecte de informare a cetățenilor despre avantajele integrării în UE, lucrurile realizate datorită ajutorului acordat de UE (canalizare, apeduct, iluminare, drumuri ș.a.), programe pentru tineri ș.a.

    De asemenea, Mihai Ghimpu a accentuat importanța organizării unor traininguri pentru primari și consilieri, pentru a fi instruiți cum să aplice la proiecte de finanțate de UE.

    În urma discuției, Președintele PL și echipa USAID au convenit să mențină legătura pentru a colabora pe viitor în vederea organizării mai multor acțiuni și derulării proiectelor menite să ajute R. Moldova și cetățenii RM în parcurgerea cu succes a drumului european.

     

    Serviciul de presă al PL

    13 mai 2015

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com