• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu, în vizită la liceul Alexandru Ioan Cuza din capitală

    Mihai Ghimpu, în vizită la liceul Alexandru Ioan Cuza din capitală

    13.05.2015  

    Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a purtat o discuție cu colectivul pedagogic al liceului Alexandru Ioan Cuza din Capitală, astăzi, 13 mai 2015.

    Profesorii au fost bucuroși de vizita liderului liberal și nu s-au sinchisit să-i acorde întrebări și să-și spună greutățile cu care se confruntă.

    Totodată, președintele Partidului Liberal a discutat cu profesorii despre problemele politice, sociale și economice cu care se confruntă majoritatea cetățenilor din Republica Moldova.

    „Cetățenii noștri sunt creduli, iar politicienii profită de aceasta. Un politician nu poate fi bun, dacă societatea civilă nu este dură cu el!” - a accentuat Președintele PL.

    Mihai Ghimpu a subliniat că alegerile generale locale din 14 iunie 2015 nu decid doar viitorul Chișinăului și al celorlalte localități, dar și al republicii, deoarece este mai mult o luptă geopolitică, spre Est sau spre Vest – „La alegerile locale generale din 14 iunie 2015 trebuie să ne gândim bine înainte de a vota! Votați partidele de stânga și întăriți, astfel, poziția Federației Ruse? Îi susțineți pe cei care au furat miliardul? Sau votăm Partidul Liberal și alegeți un viitor în Bunăstare, alegeți Dreptatea, alegeți oamenii corecți care vor munci pentru DVS?”

    „Speranța noastră de azi rămâne aceeași care a fost și în 2007, Dorin Chirtoacă!” – a reiterat Președintele PL.

    Dânsul a continuat: „Alegerea lui Dorin Chirtoacă în 2007 în funcția de Primar General al mun. Chișinău a făcut posibilă formarea Alianței pentru Integrare Europeană. Dacă pierdem acum capitala, speranța și șansa noastră de a ne integra în Uniunea Europeană moare. Sunteți din Chișinău, dar asta nu înseamnă că doar aici trebuie să ne asumăm răspunderea. Avem rude la țară pe care trebuie să le mobilizăm. Problema esențială în aceste alegeri este să alegem primarii și consilierii care vor menține și vor dezvolta cursul european!”

    Mihai Ghimpu este de părere că în aceste alegeri cetățenii ar trebui să-i pedepsească pe cei care au furat miliardul, altfel riscăm să pierdem cursul european:  „Noi trebuie să oprim trădarea și hoția,  acestea sunt în detrimentul cursului european!”

    Pe lângă toate acestea, profesorii liceului Alexandru Ioan Cuza l-au întrebat pe Președintele Partidului Liberal despre problema locuințelor de la stat pentru profesori, canalizarea unor străzi din sectorul Poșta Veche, dar și despre asfaltarea unei porțiuni de drum, auxiliar liceului.

    Liderul liberalilor a notat toate aceste întrebări și a dat asigurări că acestea vor fi expediate primăriei capitalei spre examinare.

     

    Serviciul de presă al PL

    13 mai 2015

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com