• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Merab Antadze, Ambasadorul Georgiei la Chișinău

    Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Merab Antadze, Ambasadorul Georgiei la Chișinău

    24.04.2015  

    Calea integrării europene pe care a ales-o Republica Moldova și Georgia este ireversibilă, iar Partidul Liberal, este partidul care militează cel mai sincer pentru acest deziderat, aceasta este declarația pe care a transmis-o Mihai Ghimpu, la întrevederea pe care a avut-o azi cu Ambasadorul Georgiei Merab Antadze.

    Mihai Ghimpu și Merab Antadze au făcut un schimb de opinii cu privire la obiectivele de integrare europeană a Republicii Moldova și Georgiei, reiterând interesul comun privind transferul de experienţă şi bunele practici în implementarea agendelor UE. Oficialii s-au referit la impactul pozitiv al procesului de integrare europeană asupra modernizării celor două state şi au subliniat importanţa comunicării cu cetăţenii despre avantajele asocierii cu ţările Uniunii Europene

    Ambasadorul Merab Antadze  și-a exprimat deplina susținere pentru Partidul Liberal, pentru angajamentul ferm de integrare europeană pe care îl promovează „Aș dori să-mi exprim speranța că așa politicieni ca dumneavoastră vor menține Republica Moldova pe drumul corect, drumul spre Uniunea Europeană. La moment Republica Moldova, Georgia și Ucraina sunt republici ex-sovietice care suferă foarte mult din cauza imperialismului rusesc, dar și din cauza corupției. Cursul european v-a ține strâns legate aceste republici,  deoarece daca vor apărea probleme în Republica Moldova, acestea vor afecta și drumul spre Europa al Georgiei și viceversa.

    La rândul său, Mihai Ghimpu a ținut să mulțumească Ambasadorului Georgie, pentru sprijinul continuu pe care îl acordă țara pe care o reprezintă Republicii Moldova. „Vă mulțumesc mult pentru susținerea pe care ne-o acordați și Vă urez și D-stră și nouă, ca drumul pe care îl parcurgem să fie cât mai departe de politica imperialistă a Federației Ruse și mai aproape de valorile europene, de Bruxelles. Astfel, Bunăstarea, Dreptatea și Adevărul se vor instala pe aceste pământuri, deoarece și poporul nostru și cel georgian merită o viață mai bună, nu doar cei ce dețin puterea, a accentuat Mihai Ghimpu.

    Referindu-se la alegerile locale de pe 14 iunie 2015, Ambasadorul Merab Antadze  a urat succes Partidului Liberal. „Doresc să vă urez succes în aceste alegeri, deoarece este foarte important aceasta pentru un partid. Ca și în orice altă țară, capitala are un rol foarte important din punct de vedere politic, sunt sigur ca D-stră veți face față tuturor provocărilor.

    Serviciul de Presă al PL
    25 aprilie 2015

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com